USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вручення повістки в кафе чи ТРЦ: чи законно і що думають про це лучани

12 Лютого 2023 15:28
У Львівській військовій державній адміністрації анонсували рейди в розважальних і відпочинкових закладах із метою актуалізації обліку військовозобов’язаних. Щоправда, згодом повідомлення про заплановані рейди видалили.

Журналісти 12 каналу вирішили поцікавитися, як до такої ініціативи ставляться лучани.

Пані Орися спершу відреагувала негативно, але потім зауважила: «Потрібно, щоб захищали, а вони не хочуть. Вони сидять у барах, п’ють і гуляють, бо мами за кордоном (в Італії, Португалії та інших країнах). Їм так добре: хай хтось іде, хай його там стріляють і забивають. Це неправильно».

Доцільним вручення повісток у розважальних закладах вважає Ігор.

«Неправильно, що ці повістки доводиться вручати. Це засіб вирішення проблеми, а сама проблема полягає в тому, що не приходять у військкомат самостійно», – сказав він і додав, що сам до військкомату з’явився.

У закладах коментувати ініціативу відмовилися, натомість у Волинському обласному територіальному центрі комплектування і соцпідтримки зазначили, що не довелося би виходити на вулиці, якби військовозобов’язані приходили у військкомат. Водночас жодних обмежень у законодавстві щодо того, де вручати повістки немає.

«Це може бути і місце проживання, і місце роботи, і вулиця, і розважальний центр… У законодавстві визначено, що повістку можуть вручити після того, як встановлять особу. Оскільки в нас правовий режим воєнного стану, кожна людина зобов’язана мати при собі документи», – прокоментував речник терцентру комплектування і соцпідтримки Анатолій Маринюк.
Читати ще: В Україні почали видавати повістки нового зразка: який вигляд вони мають і чим відрізняються від попередніх

Повістка, видана на вулиці, не є бойовою. Вона означає, що потрібно прийти до військкомату, а не їхати на фронт.

«Щоб військовозобов’язаний прибув у територіальний центр. Є люди, які не були 5-10 років, мають шестеро дітей, інвалідність, а за документами – придатні до військової служби», – пояснив Анатолій Маринюк.

Нагадаємо, керівник управління персоналу штабу командування сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач інформував, що військовозобов’язані, які є обмежено придатними до військової служби, у воєнний час також можуть бути мобілізовані. Їхня служба проходитиме не в бойових, а у військових частинах забезпечення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Олексій Показати IP 12 Лютого 2023 16:08
Коли підписують указ про мобілізацію або її продовження, то вказують план по набору військовозобов'язаних, а не всім підряд давати повістки. По перше, чому приховують дані скільки і яких військових треба? По друге, чому в законі не вказано, де можуть вручати повістки, коли навіть в банальному законі про куріння в громадських місцях, чітко вказано де саме громадське місце? По третє, згідно статті 65 Конституції України, яка каже що Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України, то чому не ставлять на військовий облік всіх жінок і дівчат, бо згідно статті 24 Конституції України зараз відбувається дискримінація чоловічої статі?
Руслан до Олексій Показати IP 12 Лютого 2023 18:45
Та не сци ти. Може тебе і не візьмуть. :)
Женя Показати IP 12 Лютого 2023 16:14
Повинні впершу чергу вручати в барах ресторанах. А то тільки сільським всім повістка на війну, в місцеві в торгових центрах, магазинах, кафе сидять і їздять по місту і їм не треба захищати свою землю??
Анонім Показати IP 12 Лютого 2023 17:08
В барах сидять діти бізнесменів, їх неможна до армії! Хай ідуть хлопці з села захищати!
Колян Показати IP 12 Лютого 2023 17:10
Повістку то можуть вручати у будь-якому місці. Це без питань. А от заповнювати пустий бланк на місці - це вже не по закону. Чому в статті про це ні слова - не дивує. Чому не хочуть йти до ТЦК питання до самої країни і влади. Кумедно та сумно.
Анонім Показати IP 12 Лютого 2023 17:23
Це мєрзость
Анонім Показати IP 12 Лютого 2023 18:07
Раз вручають, значить треба. Ви бачили які там здорові мужики? Якщо дадуть повістку - краще взяти і йти їх захищати, бо якщо довго протестувати, то можна відгребти
Правда Показати IP 12 Лютого 2023 19:16
Дані про військовозобовязаних можна взяти будь де в вік інформаційних технологій,а ці те....бумажки і далі перекладають і вірять в свою маячню.І документи ви не можете перевіряти,не маєте таких повноважень,а перевірка поліцейськими також визначена Постановою КМ і там чітко визначено коли і як.Якщо керівник на пустому бланку ставить печатку і свій підпис,то він злочинець.
Джек до Правда Показати IP 12 Лютого 2023 19:45
В цій країні в ср…ці бачили законність і закон.
Анонім до Джек Показати IP 13 Лютого 2023 15:36
в нас закон для бідних а багаті поза законом. сидять в раді і строчать закони для нас. а самі. бачили як Герасименко чи як його викидав з авто документ про підозру ?
політрук (ще радянсь Показати IP 12 Лютого 2023 19:46
Бояться вручення повістки ті, хто переховується. І таким способом гадає, що відсидиться, поки гине сусід, родич, земляк і т.п. Подивіться, кого привозять "на щиті", почитайте некрологи. Чи знайдете ви там інформацію, що везуть сина голови якогось хутора, де є три з половиною хати і чотири мешканці-пенсіонери-інваліди? Чи знайдете ви в некролозі, що загинув син чи внук ковбасника чи президента компанії з плетіння корзин (з лози)? Чи генерального директора вагончика, в якому він має бізнес на заточці лопат і сокир? Батьківщину повинні захистити всі. Можна не відповідати - запитання риторичні.
Золдат Показати IP 12 Лютого 2023 20:21
За мобілізацію область має бути вдячна своєму вихованцю генералу Горбач Р. (с.Годомичі) А також всі жінки за військовий облік це теж його авторство
Правда Показати IP 13 Лютого 2023 06:54
Можливо.Тільки такі советські політруки і створили систему військоматів,де десятиліттями протирали штани,наїдали животи за пристойну платню і виходили на пенсію в 45,часто з інвалідністю.За ВЛК окрема тема(жах).То до кого претензії.ТЦК(тільки назву змінили)залишились совєтським рудиментом і за 8 років не створили навіть реєстр,а тепер гвалт і план мобілізації.Довіри до вас-нуль і ось наслідки.Тому Захід і вимагає реформ,а не їх емітацію,але на жаль це надовго...
Юля Показати IP 13 Лютого 2023 10:48
Знаю як вручають. Сусіду дали при мені. По хамськи говорили, як з злочинцем, ті "писарі". Ну вручили, пішов наобіцяли там, що закордон на навчання відправлять, тільки щоб щось там підписав. Поїздили по вухах, описали як йому повезло. Він і повівся. Так як він не служив, то відправили його в навчальний центр, а звідти в Бахмут. А зараз вже тиждень на зв'язок не виходить. От і вір тим сказочним.... А після війни виявиться, що є багато таких обманутих, і як вони всі заявляться в тцк, то там будуть воєнкоми п'ятий куток шукати.....
Дєд Показати IP 14 Лютого 2023 09:11
Пан Данілов молодший у Флориді, йому вручіть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus