USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Всі стали пасажирами: ексклюзивне відео погоні і затримання п’яних на BMW, які на смерть збили жінку

12 Грудня 2019 17:34
Хто був за кермом BMW, яке в ніч на 6 грудня 2019 року у Луцьку на смерть збило жінку та втікало від поліції – досі не встановлено. На ексклюзивних кадрах погоні та затримання п’яних молодиків видно, що за мить до затримання водій встигає пересісти на пасажирське сидіння, тому коли поліція витягує їх з машини, за кермом заведеного авто, яке продовжує рух, вже нікого немає.

Тому до слідства є чимало питань: чому відповідальність несе поки лише один з трьох молодиків і яка роль кожного з них у цьому злочині, чи надали суду всі відомі докази та встановлені факти, аби взяти під варту хоча б одного з підозрюваних. Всі ці питання поки залишаються без відповіді.

Вбивство пішохода і погоня по зустрічній смузі

Пізно ввечері 5 грудня лучани Бортник Геннадій Михайлович (власник авто), Дишко Сергій Миколайович та їхній товариш Протасюк Олександр Ігорович у стані алкогольного сп’яніння на великій швидкості, рухаючись вулицею Карпенка-Карого, збивають жінку. Поліція лише за декілька днів встановлює її особу – нею виявляється 46-річна жителька Луцького району.

Від отриманих травм вона помирає на місці, чоловіки з місця пригоди стрімко втікають. Свідком інциденту стає екіпаж патрульних, який починає переслідування, згодом до погоні приєднався ще один екіпаж. BMW відривається від патрульних, наздогнати потужний седан вдається аж в селі Піддубці.

Інформаційне агентство Волинські Новини отримало ексклюзивні кадри погоні та затримання молодиків. На відео видно, як патрульні намагаються заблокувати автомобіль. Проте кожна наступна спроба закінчується тим, що BMW виривається з «коробки».
Поблизу повороту у селі Гаразджа водій BMW виїжджає на зустрічну смуху руху, створює аварійні ситуації та, зрештою, зупиняється посеред дороги. І тут починається найцікавіше.

Водій став пасажиром, хто керував – невідомо

На відеозаписі чітко видно, як в BMW з автоматичною коробкою передач загораються стопи, тобто водій гальмує.
Проте вже за мить, після повної зупинки автомобіля, стопи гаснуть, тобто водій прибирає ногу з педалі гальма. Якщо придивитись до відблисків світла, то видно, як в салоні починається рух силуетів людей, тим часом автомобіль починає котитись. Це означає, що водій не перевів коробку передач в режим «P – parking», авто залишається в режимі «D – drive». В цій ситуації, як тільки забрати ногу з педалі гальма автомобіль сам почне рух, навіть якщо не натискати на газ.

На відеозаписі видно, що поліцейські кидаються до всіх дверей автомобіля і починають діставати пасажирів. Зверніть увагу на дії поліцейського, який відкриває водійські дверцята – він повністю сідає за кермо, аби заглушити авто і зупинити його рух. Тобто за кермом нікого немає.

Як видно далі, всіх трьох чоловіків дістають з пасажирських сидінь. Хто був за кермом чоловіки «не пам’ятають» або ж «не хочуть пам’ятати».

Підозра Протасюку і домашній арешт

Лише одному з трьох фігурантів справи оголошують про підозру – це Олександр Протасюк. Проте Луцький міськрайонний суд відпускає чоловіка під домашній арешт, що спричиняє суспільний резонанс. «П’яні за кермом, збили, втікали. Які ще потрібні докази?!» – обурюються волиняни.

Проте з процесуальної сторони справа валиться вже на першому слуханні через брак доказів – через помилки органу досудового розслідування суд позбавлений можливості прийняти інше рішення та, приміром, взяти підозрюваного під варту.

Зокрема, як пояснював суддя Віталій Ковтуненко, учасників інциденту не освідували на предмет вмісту алкоголю і наркотиків в крові, не встановлено точне місце, де збили жінку, до матеріалів справи не долучили відео з боді-камер поліцейських.

І головне – досі невідомо хто з них трьох був за кермом. Чому саме Протасюку оголосили про підозру (на відео видно, що його дістають із заднього сидіння автомобіля, впізнати його можна по одягу, в якому він був і під час затримання і на суді)?
Чому двоє чоловіків, які були в машині, не отримали підозр, адже, як мінімум, були безпосередніми свідками інциденту, не повідомили про це поліцію, не надали допомоги, за що передбачена кримінальна відповідальність?

Яка ступінь відповідальності кожного з фігурантів справи, і, найголовніше, чи понесуть вони покарання? На ці та інші питання має дати відповідь слідство та суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
скептик Показати IP 12 Грудня 2019 17:53
МЛЯЯЯ .... та ви навчіться розрізняти досудове слідство і судовий процес. підозру можна оголосити всім. чиє вина - встановить слідство. щодо слідчих дій - дійсно від такого непрофесіоналізму (навмисного чи ненавмисного) просто диву даєшся. винуватий встановлюється елементарно якщо не знищені докази.
скептик Показати IP 12 Грудня 2019 17:57
а пан суддя сприяв розвалу справи, застосувавши неадекватний запобіжний захід, що скоріше всього дало можливість підозрюваним впливати на слідчі дії
Дед до скептик Показати IP 12 Грудня 2019 19:14
А де докази? Домашний арешт адназначна! Ночной!!!
скептик до Дед Показати IP 12 Грудня 2019 20:55
аякже ж !!!!!!!! вдень вони ті докази спокійно знищують
007 Показати IP 12 Грудня 2019 18:06
А зняти відбитки пальців з керма, кнопок, ручок дверцят і інших речагів керування слабо.
скептик до 007 Показати IP 12 Грудня 2019 18:16
умнічка на відміну від декого
скептик до 007 Показати IP 12 Грудня 2019 18:18
але щось мені підказує, що там вже все акуратно повитирали
дідо Показати IP 12 Грудня 2019 18:08
Суддя свідомо пакостить патрульній поліції.
Комісар Рекс Показати IP 12 Грудня 2019 18:33
Колишній гаішнік і тракторист, пан Ковтуненко, вже розібрався у справі, як лейтенант Коломбо з відомого серіалу. Серіальний детектив Коломбо теж постійно вдавав із себе розстяпу та недоумка, як Ковтуненко, але в кінці-кінці всім втирав носа. Ковтуненко теж всім втре і докаже, що "рафік не віноват". Цікаво, а коли б трьох алкашів виявили безпосередньо після вбивства людини, тобто як кажуть "на гарячому" - він би теж відпустив, бо ніхто не каже хто тримав ножа?
Олександр Показати IP 12 Грудня 2019 18:51
А на кого автомобіль зареєстрований? невдало хтось з кимось побухав
Пецька Показати IP 12 Грудня 2019 18:56
Відкупиться як ткачук, мігас і т.д.
Доздився..., Але маб Показати IP 12 Грудня 2019 21:49
Протасюку О. Завжди все сходить з рук!!
Лучанин Показати IP 12 Грудня 2019 22:00
Коли Протасюк Саша відповість за свої протизаконні вчинки згідно закону? Збив людину на смерть, втікав від поліції і йому нічого не буде? Знову відкупиться??? ..продажна влада, продажні люди!!
Дмитро Показати IP 12 Грудня 2019 23:33
тобто на 24с стопи горять, а двері авто вже відкриті поліцейськими, і вони не бачили хто був ха кермом?? чи може стопи горіли самі по собі?
скептик до Дмитро Показати IP 13 Грудня 2019 13:27
шелест купюр заважав виконувати службові обовязки
Взагалі то Показати IP 13 Грудня 2019 15:03
Є власник машини який був у салоні - на ньому найбільша відповідальність, адже він довірив кермо свого авто злочинцю (в результаті) і не зробив ніяких дій щоб уникнути злочину + до того ще й покриває злочинця. Окрім водія, який збив жінку, в салоні були 2 свідки які автоматично стають співучасниками через покриття злочинця та обставин злочину. Якщо їх всіх "закрити", то вони за пару годин друг друга здадуть з усіма доказами. Нажаль в них є ще один співучасник який зробив все длятого щоб вони не були "закриті".
Дед до Взагалі то Показати IP 13 Грудня 2019 17:06
Все правильно. Нечисто как-то. Кто соучастники? Мера их ответственности? Как привычно выбран один виновник, которого дружно отмазывают. Пообещали вытащить и вытаскивают?
петро з глуші Показати IP 13 Грудня 2019 17:11
а які наші поліціянти круті....як оперативно злочинців пакують...таке враження що воні самі бухенькі))))))...мдасссссс....
!! до петро з глуші Показати IP 13 Грудня 2019 18:30
мабуть бухали з тобою.
?!?!?! Показати IP 14 Грудня 2019 00:40
Спіймали на гарячому і не можуть розібратися, хто винний! А як вони розслідували б хто винний, якби ті втекли? Так само, ніяк...
Знаток Показати IP 16 Грудня 2019 13:43
Протасюк, хлопчик з 26 школи. Задиркуватий піжон. Його друг і однокласник - Улітич, працює в поліції. Не виключено, що теж був в тій машині. Нині, вочевидь, друг робить все, щоб прикрити вбивцю. Таке от...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus