USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Встановили, від чого померла риба у Кічкарівських ставках

10 Липня 2020 16:18
У ставках на Кічкарівці виявили дохлу рибу. Екологи зяли замір води для лабораторного дослідження та прибрали мертву рибу.

Про це повідомляється на сайті Луцькради.

Працівники лабораторії Волинського центру з гідрометеорології зазначили, що у досліджених зразках води виявили дуже низький вміст кисню БСК- 2,5мг/л одиниць, при нормі в літню пору для водойм рибогосподарського призначення від 6 мг/л і вище, а також високу температуру води +29ºС.

Тож фахівці зауважують, що такі умови призводять до замору риби, що неодноразово відбувається на міських ставках, які мають не значну глибину, дуже повільний водообмін.

Волинян, які проживають в районі Кічкарівських ставів від пр. Стефаника до вул. Ковельської, вул. Кічкарівської, вул .Миру-Ломоносова інформують про незадовільну якість води у ставках та рекомендують утриматись від любительського рибальства на території ставів.

При цьому зауважують, що причинами погіршення якості води у ставках є розорювання та влаштування городів у прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах водних об’єктів, використання органічних та мінеральних добрив, що змиваються у воду з городів, а також самовільно влаштовані відведення неочищених стоків у ставки.

Інспектори департаменту муніципальної варти, працівники КП «Луцькводоканал», ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», періодично проводять рейдові перевірки щодо правомірності влаштування водовідведення, як зливових та господарсько-побутових стоків з приватних будинків у районах прилеглих до водойм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Святослав Вакарчук. Показати IP 10 Липня 2020 17:03
Настояща зливна яма, а не ставок. До цієї нещасної водойми останніх 20 років, мешканці прилеглих будинків і не тільки, зливають все що можна: помиї, фекалії та інші відходи. Хто старший з людей за віком (50-60 років) та рибак по натурі, знає які гарні та чисті були за Радянської влади ці Кічкарівські ставки. У водах цих ставів люди купались, загаряли та рибу ловили кожного дня. А зараз риба гине, дожились до ручки при незалежності. Гарними стали господарями!!!
0г0 до Святослав Вакарчук. Показати IP 10 Липня 2020 17:29
Нічого. Сталін вернеться, порядок наведе, - з вас почне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus