USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Вступ України в ЄС коштуватиме мільярди євро

12 Грудня 2023 22:43
Повноправне членство України в ЄС стане європейському бюджету в €130-190 млрд, які потрібно буде виділити з поточного багаторічного плану блоку.

Більша частина цієї суми піде на сільськогосподарські субсидії, свідчать розрахунки аналітиків Інституту німецької економіки, передає Gazeta.ua.

«У разі приєднання Україна матиме право на значні фінансові ресурси ЄС. Рівень фінансування визначатиметься площею орних земель та чисельністю населення. Як густонаселена, не дуже заможна та сільськогосподарська країна, Україна матиме право на 70-90 мільярдів євро на сільськогосподарські субсидії. Ще 50-90 мільярдів євро підуть на політику згуртованості», – йдеться у звіті.

Німецькі аналітики пропонують реорганізувати бюджет ЄС на 2021-2027 роки, щоб підготуватися до реформ.

Читати ще: The Guardian: Європейці позитивно ставляться до ідеї вступу України до ЄС

«Лише у такий спосіб політичне рішення тісніше прив’язати Україну до себе перспективою вступу може викликати довіру», – пишуть вони.

Якщо європейська політика згуртованості перейде до моделі концентрації, де витрати на згуртованість обмежуються біднішими державами-членами, близько €140 млрд будуть доступними протягом семирічного періоду.

«Перерозподіл політики згуртованості зробить значний внесок у покриття витрат України на вступ до ЄС. Країна ще довго залишатиметься за рамками політики вирівнювання ЄС. Завданням української влади в таких умовах є максимально можливе скорочення перехідного періоду до повного поширення механізмів територіального вирівнювання ЄС на Україну. Крім того, цілей вступу України до ЄС і НАТО потрібно досягати паралельно, не підміняючи одну одною», – сказано в повідомленні.

Читати ще: ЄС може дати Україні 15 млрд євро з заморожених російських активів, – FT
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Грудня 2023 00:14
Не потрібно рахувати чужі кошти. Ми маємо бути в ЕС. Чи ми гірші румунів.
ПЕтрiот до Анонім Показати IP 13 Грудня 2023 12:42
Розумом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus