USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні відбудеться саміт Україна-ЄС

27 Квітня 2015 08:15
Черговий саміт Україна-ЄС відбудеться сьогодні, 27 квітня, у Києві. Про це інформує УНІАН.

Як повідомляють у прес-службі Президента України, саміт проводитимуть в Адміністрації Президента (Банкова, 11). Церемонія зустрічі розпочнеться о 12:10.

О 14:40 розпочнеться пленарне засідання саміту, яке транслюватиметься у прямому ефірі Національної телекомпанії України.

О 16:15 відбудеться спільна прес-конференція Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска та Президента Європейської Комісії Жана-Клода Юнкера, яка також транслюватиметься НТУ.

Офіційний представник Євросоюзу раніше розповів, що фокус саміту буде на проведенні реформ в Україні, зокрема конституційної реформи, реформи з децентралізації, боротьби з корупцією, судової системи, реструктуризації енергетичного сектора і покращення бізнес-клімату.

Також на саміті розглядатиметься питання спрямування миротворчої місії ЄС на Донбас. Крім того, він має стати "чітким сигналом солідарності ЄС з Україною".

Раніше повідомлялося, що представники країн-членів ЄС протягом довгого часу не могли узгодити спільну заяву за підсумками саміту через позицію Франції та Німеччини.

Довідково:

Проведення самітів Україна-ЄС відбувається на підставі статті 7 Угоди про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС, відповідно до якої „сторони проводять консультацій на найвищому політичному рівні у разі такої необхідності”.

Засідання самітів відбувається за участю Президента України, Президента Європейської Ради та Президента Європейської Комісії.

Зустрічі у рамках самітів надають сторонам можливість на найвищому рівні підбити підсумки співробітництва між Україною та ЄС, визначити пріоритети взаємодії на найближче майбутнє, обговорити розвиток ситуації в Україні та Європейському Союзі, а також узгодити позиції щодо актуальних міжнародних питань.

З часу започаткування практики проведення самітів Україна-ЄС відбулося п’ятнадцять таких зустрічей на найвищому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus