USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ВВС США обрали українську компанію для спецмісії на орбіту

11 Жовтня 2019 22:09
Військово-повітряні сили США обрали 8 компаній у рамках програми Orbital Services Program-4, серед яких – Firefly Aerospace, що належить українцю Максу Полякову.

Про це повідомляє Економічна Правда з посиланням на SpaceNews.

Програма OSP-4 із бюджетом у 986 мільйонів доларів розрахована на невеликі та середні корисні навантаження вагою понад 181 кг. Компанії-постачальники повинні доставити вантаж на орбіту протягом 12-24 місяців після отримання замовлення.

Угода OSP-4 трактується як контракт з «багаторазовою винагородою, невизначеним постачанням/невизначеною кількістю». Вісім компаній отримають щонайменше 50 тисяч доларів в якості мінімальної гарантії за контрактом.

Окрім Firefly Aerospace, у програмі братимуть участь SpaceX Ілона Маска, Xbow Launch Systems, Northrop Grumman, United Launch Alliance, Aevum, Vox Space і Rocket Lab.

Довідково: у листопаді 2018 компанія українця потрапила в програму NASA з бюджетом понад 2,6 мільярда доларів.

Компанія Firefly Aerospace створена на базі Firefly Space Systems, яку в 2017 році викупив і перезапустив український підприємець і засновник Noosphere Ventures Максим Поляков.

Firefly Aerospace розробляє легкі транспортники для доставки вантажів на навколоземну орбіту. Її головний офіс знаходиться у США, а R&D-центр (науково-дослідний і дослідно-конструкторський центр) підприємства відкрився у Дніпрі. Там розробляють електрореактивний двигун і супутник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus