USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Ви маєте рацію: Макрон відповів на онлайн-петицію «жовтих жилетів»

21 Грудня 2018 18:13
Президент Франції Еммануель Макрон визнав, що поки що не зміг подолати "прірву, що виникла між народом і владою" і заявив про готовність продовжувати діалог.

Про це пише DW.

Президент Франції Еммануель Макрон відповів на онлайн-петицію, яку підписали понад 1,15 мільйона людей, розміщену на сайті change.org активісткою з лав "жовтих жилетів" Прісциллою Людоскі. "Я почув ваше послання. Я відповідаю вам прямо: ви маєте рацію", - написав Макрон в четвер, 20 грудня, у відповідь на петицію.

За словами Макрона, протестувальники "понесли значний збиток від підвищення цін на бензин і вирішили відповісти на це, підписавши петицію". У документі містяться пропозиції, як можна захистити навколишнє середовище, не накладаючи на французів додаткового фінансового тягаря.

Боротьба проти зміни клімату необхідна, але не повинна вступати в протиріччя з місячним заробітком громадян, написав Макрон. Президент визнав, що поки що не зміг подолати "прірву, що виникла між народом і владою" після того, як він обійняв свою посаду. Підтримку петиції Макрон назвав "цивільним процесом" і оголосив про готовність продовжувати діалог.


Нагадаємо, у Франції з початку листопада тривають протести «жовтих жилетів». Наймасштабніші акції відбулись у Парижі 1 та 8 грудня. Зокрема, 8 грудня поліція застосувала сльозогінний газ та відтіснила щитами демонстрантів, відомих як «жовті жилети». Також вперше з 2005 року на вулиці Парижа вивели бронетранспортери. На вулицях міста з’явилися перші барикади.

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд цілковито відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. В уряді підрахували, що податкові пільги та інші фіскальні заходи, які Еммануель Макрон оголосив для заспокоєння демонстрацій, коштуватимуть бюджету країни 10 мільярдів євро. За оцінкою економістів, ця цифра складає 15 мільярдів євро. Однак, попри поступки з боку влади, французькі активісти вирішили продовжувати протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus