USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Ви ж не контужений»: підрядник подав до суду на луцьке ОСББ через утеплення багатоповерхівки

11 Квітня 2024 16:48
Луцьке ОСББ, що на вулиці Конякіна, 29б, узяло участь у державній програмі «Енергодім». Мешканці планували утеплити будинок, зменшити платіжки за комуналку та навести красу в багатоповерхівці. Левову частку витрат узяв на себе державний Фонд енергоефективності. ОСББ ще у 2021 році уклало договір із підрядником.

Біля будинку досі лежить риштування, а фірма, яка утеплювала стіни, подала на ОСББ до суду. Мовляв, ОСББ не доплатило за виконані роботи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Були проведені будівельні роботи. І за частину робіт ОСББ не розрахувалося. Гроші від Фонду енергоефективності воно отримало саме на оплату цих будівельних робіт, а до самого підрядника ці гроші не дійшли. Відповідно, гроші були потрачені на зовсім інші цілі. Ми просили, рік чекали, поки з нами розрахуються. ОСББ не розрахувалося, тому ми змушені були піти до суду. Ці гроші – це заробітна плата працівників, матеріали, які були потрачені», – прокоментував представник будівельної фірми Юрій Бондарук.

Роботи працівники виконували поетапно, додав він. ОСББ заплатило 1,7 мільйона гривень і не доплатило понад 600 тисяч гривень.

Юрій Бондарук зазначив, що були підписані акти, ОСББ прийняло виконані роботи. Не було зауважень і в незалежної структури, яка здійснювала технічний нагляд за проведенням робіт.

«Крім того, пройшло експертизу Міністерства внутрішніх справ на належність і відповідність цих будівельних робіт і ціноутворення. Все було підписано… ОСББ звертається до фонду, повідомляє, що ось такі роботи вже проведені, ось такі акти підписані, ось такий технічний нагляд підписано, ось такі експертизи. І тоді вони на своєму засіданні правління приймають рішення, чи погодити цю заявку на повернення коштів, чи не погодити», – пояснив представник будівельної фірми Юрій Бондарук.
Читати ще: «Не смішіть людей і не позортеся!» Лучани хочуть зняти голову ОССБ через утеплення будинку

Натомість голова ОСББ «Конякіна, 29б» Наталія Гладка розповіла, що утеплення будинку проходило непросто. За її словами, спочатку підрядник обіцяв, що виконає всі роботи: ремонт даху, утеплення стін, цоколя та опалювальної системи, встановлення балансувальних клапанів і вимощення біля будинку.

«Почалося з того, що одну стіну утеплив. Далі: «Не маю людей». Кажу: для чого ви йшли, я ж вам 1,7 мільйона дала за всі роботи? Ми підписали договір, що він за пів року цей будинок зробить. Одну стіну зробив, і на цілу зиму пропав. Почалася весна, дзвоню: чому не починаєте робити? «Ну то ж війна». Кажу: чекайте, ну ви ж не контужений, на будинку аварій немає, всі люди працюють. Надала йому підрядника, який зробить дах. Потім почали утеплювати будинок – не приходить. Я додаткову угоду з ним роблю, що він відмовляється, що людей немає на опалення, на виконання сантехнічних робіт», – прокоментувала голова ОСББ «Конякіна, 29б» Наталія Гладка.

Вона додала, що з підрядником погодили і терміни виконання. «Виводжу з того загального договору ці роботи, що ми віднімемо суму і буде інший підрядник робити. Він погодився, підписав», – наголосила голова ОСББ Наталія Гладка.

Чому ж тепер будівельники судяться за гроші? На думку голови ОСББ, могли бути махінації з документами. «Вони в експертизі представили не той договір, що пішов на фонд, де є додатки, тобто календарний план виконаних робіт і стала ціна. Вони ці пункти виключили і подали договір старого зразка, там, де не було термінів виконання. В нас на пів року був договір заключений, а він його два роки робив», – зауважила Наталія Гладка.

Як усе було і хто правий, має з’ясувати Господарський суд Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 11 Квітня 2024 19:24
По інформації Вадима Литвина,голови ассоціації аудиторів України,утеплення будинку не окупається навіть за 10 років.По досвіду Риги,економія енергоресурсів склала прибл. 10% при масовому встановленні ІТП з теплообмінниками-також строк окупності прибл. 10 років.А Луцьку по інформації пана Скорупського,економія від встановлення ІТП становила від 15 до 50%,в середньому 30%!!!!І А міськрада інформувала навіть про 73%!!!!постає питання-а навіщо це все?Можливо,щоб подерибанити виділені кошти держбюджету та Європейського банку на приватні структури?Адже по інформації даної пані і пана Бойко,вартість опалення в деяких будинках після встановлення ІТП навіть значно виросла. Обіцяв розібратись в даному питанні депутат міськради пан Наход,щось видно складне питання,результатів поки не видно.
Дмитро до Василь Показати IP 12 Квітня 2024 10:02
Я розумію шановний, що Вам, пан Скорупський в компот насцяв. Але ж не треба про це всьому світу розказувати. Та і стаття зовсім не про це

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus