USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Вибори мера у Ковелі: кандидата від «Слуги Народу» запідозрили у підробці документів

28 Жовтня 2020 11:46
На засідання Ковельської територіальної виборчої комісії довелося викликати поліцію: у документах, поданих кандидатом на посаду міського голови від партії «Слуга Народу» Олегом Унігою, голова комісії побачила ознаки ймовірної підробки.

Інцидент стався у Ковелі на засіданні ТВК увечері вівторка 27 жовтня, повідомляє ВолиньPost.

З чого усе почалося?

Скандал навколо виборів Ковельського міського голови набирає обертів. Вранці вівторка, 27 жовтня, кандидат від «Слуги Народу» Олег Уніга заявив, що підготував 14 скарг до Ковельської територіальної виборчої комісії. В них, мовляв, ідеться про порушення виборчого законодавства під час підрахунку голосів на 14 виборчих дільницях. Скаржник стверджує: члени комісії під час підрахунку голосів бюлетені з голосом за Унігу клали на користь іншого кандидата – Ігоря Чайки.

Однак увечері вівторка події почали розгортатися стрімко й непередбачувано. О 18:00, коли розпочалося засідання Ковельської ТВК, голова комісії Олександра Кузьмич викликала поліцію та повідомила про злочин.

Чому голова ТВК викликала поліцію?

Виявилося, що до згаданих вище скарг Олег Уніга додав ще й акти про порушення виборчого законодавства з описом суті порушень та підписами свідків цих порушень. Але з’ясувалося, що на всіх актах стоїть підпис одного й того самого свідка – самого Олега Уніги.

Згідно з вимогами Виборчого кодексу, перед початком підрахунку голосів приміщення виборчої комісії зачиняють – не можна ні зайти, ні вийти. Таке правило діє доти, поки підрахунок голосів не закінчиться. За його дотриманням на кожній дільниці стежить поліція.

Отож очевидно, що Олег Уніга ніяк не міг перебувати одночасно у 14-ти різних приміщеннях, де відбувався підрахунок голосів. Саме тому голова Ковельської ТВК Олександра Кузьмич і запідозрила, що акти про порушення можуть бути підроблені. І викликала поліцію.

Що відповів Олег Уніга?

Cлідчі поліції, прибувши до ТВК, почали з’ясовувати обставини складання актів. Зателефонували головам комісій, на дільницях яких, згідно з поданими Унігою актами, сталися порушення. Голови ДВК заявляли: Олега Уніги під час підрахунку голосів в приміщенні ДВК не було.

Окрім того, як розповів один з голів ДВК, членкиню його комісії... запрошували до міського штабу партії «Слуга народу». Там, розповіла жінка, від неї вимагали підписати акт, згідно з яким вона мала б визнати себе свідком порушення при підрахунку голосів. Робити це вона відмовилася, заявивши, що не може підписувати акт про те, чого не було насправді.

Представники Нацполіції звернулися до присутнього у приміщенні ТВК Олега Уніги за поясненнями. Запитали, як він міг одночасного перебувати в 14 різних приміщеннях Ковельської ОТГ. Уніга попросив правоохоронців зачекати, мовляв, це питання він повинен обговорити з юристом. Вийшов з приміщення ТВК і зник.

В результаті Нацполіція вилучила як докази усі документи, які приніс Олег Уніга до Ковельської ТВК.

***

Цікава деталь: на актах про порушення виборчого законодавства стоять підписи не лише Олега Уніги, а й двох інших свідків. Усі вони – члени ДВК або спостерігачі від партії «Слуга Народу». Якщо слідство встановить, що акти були складені не на виборчій дільниці, а в іншому приміщенні на прохання партійного керівництва «Слуги Народу» – усім цим підписантам загрожуватиме кримінальна відповідальність за фальсифікацію документів групою осіб за попередньою змовою. Аби уникнути цього, члени ДВК можуть добровільно прийти до Ковельського міського управління УМВС та дати пояснення щодо обставин складання цих актів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
турбо режим Показати IP 28 Жовтня 2020 11:54
Слуги ро- бля ...ь усе щоб краще жилось народу
Ігор Показати IP 28 Жовтня 2020 12:32
Нічого їм НЕ БУДЕ!!! Трохи поговорять і все забудуть!!! Тато допоможе, все буде добре!!!
лучанка Показати IP 28 Жовтня 2020 12:47
Довипендрювався. Амбіцій-тьма, а розуму, щоб зробити правильно-нуль.
Активіст Показати IP 28 Жовтня 2020 12:49
Весь в тата.
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2020 13:08
І що ти чудиш? Програв. Будуй локомотив далі поки є добро.
124 Показати IP 28 Жовтня 2020 15:05
Слуги свого гаманця осточортіли, тупі і жадібні. Корито для них головне, а не народ і країна.
Ігор Показати IP 28 Жовтня 2020 15:31
Такий же як і його батько.
Вітя Показати IP 28 Жовтня 2020 15:46
Йди таткові поплачся, Олежко.
Вибір Показати IP 28 Жовтня 2020 17:22
Старий був тупим, як валянок, а малий його обігнав.
санітар Показати IP 28 Жовтня 2020 18:20
А ким був тато? Генсеком иаленької соціалістичної держави? Ви перегукуєтесь про тата, а ніхто не знає, що він за шишка.
Вгамуйся до санітар Показати IP 29 Жовтня 2020 13:24
Продажним мусором і контробандистом був його тато.
Правда Показати IP 28 Жовтня 2020 19:16
Олег ще дуже малий і зовсім не досвідчений, на мера то ідея тата, все поїзд пішов епоха хабарів і контрабасу закінчилася, який з нього мер, дитина
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2020 22:28
Татовий синочок
Петро Показати IP 29 Жовтня 2020 14:05
Коротше, п**дюк, молокосос.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus