USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори в ОТГ на Волині: у «день тиші» розкидають антиагітки

28 Жовтня 2017 15:21
Цієї ночі на території майбутньої Городищенської ОТГ розкидали брехливу інформацію про одного з кандидатів на голову громади. Юристи наголошують, що «чорний» піар у день «тиші» це порушення законодавства, яке впливає на хід голосування.

Редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини повідомили, що інцидент трапився сьогодні, 28-го жовтня.

«Вставши зранку ми побачили, як біля хати лежать якісь листівки. У них пишуть, що кандидат, нинішня михлинська сільська голова Мар’яна Білецька нібито шахрайка, бо її активна робота, проектна діяльність робиться заради власної вигоди. Це було неприємно читати, бо ми бачимо, як на краще змінюється інфраструктура громади, більше того, її ще два роки тому Верховна Рада відзначила премією за вміння залучати інвестиції та розвивати село», - розповіла місцева мешканка Юхимівна.

У склад майбутньої Городищенської ОТГ входитимуть такі населені пункти: Городище, Несвіч, Бережанка, Михлин, Угринів.

Як подейкують місцеві мешканці, що вночі бачили, як селами роз’їжджав син городищенської сільської голови Світлани Соколюк, яка є опонентом пані Мар’яни Білецької. Також з власних джерел стало відомо, що в селі Бережанка виборцям пропонують по 150 гривень, якщо вони погодяться віддати свій голос саме за Світлану Соколюк.

Коментуючи ситуацію, яка трапилася, юрист Дмитро Прохорук каже, що очорнення репутації одного з кандидатів є порушенням законодавства України.

«У «день тиші» будь-яка агітація заборонена. Більше того, розкидані листівки з «чорним» піаром містять неправдиву інформацію про кандидата на посаду голови об’єднаної ОТГ Мар’яни Білецької, що теж є порушенням законодавства. Той, хто це зробив, вчинив сім порушень: Цивільного кодексу ст. 277, ст.23 ч.2 п.4, Кримінального кодексу ст. 157, Закону України «Про місцеві вибори» ст. 60 ч.5, Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» ст. 212.9, 212.10, 212.11. Ці протиправні дії можуть вплинути на волевиявлення виборців та, відповідно, на результати голосування. Такі от незаконні методи використовують, можливо, інші кандидати, аби досягти своїх цілей», - коментує юрист.

Листівки, які розкидали:
Зауважимо, що на виборах голів та депутатів до об’єднаних територіальних громад, які відбудуться 29 жовтня, Волинський УКРОП вестиме паралельний підрахунок голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus