USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Визначили волинянку, найдостойнішу Премії Верховної Ради України

6 Квітня 2015 20:55
Найкращою активісткою на Волині, яка працює на благо громади, визнали голову сільради з Горохівщини. За її плечима - сім успішно реалізованих проектів, а це - тисячі гривень інвестицій.

Під час сесії обласної ради депутати рекомендували для відзначення Премією Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування Мар’яну Ярославівну Білецьку – Михлинського сільського голову Горохівського району Волинської області.

Депутат Волинської обласної ради Роман Карпюк вважає, що вона - найдостойніша.

«Її кандидатуру розглянула та рекомендує до нагородження постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму. Можемо з упевненістю сказати, що Мар’яна Білецька виконує свою роботу добросовісно, є патріотом своєї держави та достойна цієї нагороди. Комісія підійшла до цього питання з усією важливістю і, як бачимо, Мар’яна Ярославівна доклала великих зусиль для розвитку сільради й підтримки ініціатив громади», - розповів Роман Карпюк.

Як вказано у додатках до проекту рішення, Мар’яна Ярославівна Білецька має вищу освіту, закінчила Рівненський державний гуманітарний університет.

Із 2012-го року Мар’яна Білецька бере активну участь у реалізації проектів по розвитку соціальної інфраструктури Михлинської територіальної громади Горохівського району. А у партнерстві з ГРГО «Шлях до відродження Горохівщини» восени цього ж року їй вдалося реалізувати проект «Безпека дітей – запорука успіху у майбутньому», загальна вартість якого становила 10 тисяч 351 гривню.

Навесні 2013-го – наступний задум – проект «Чисте довкілля навколо нас» (ВОБФ «Європейський вектор» програма «Підвищуємо добробут громад»). Його вартість – 7432 гривні.

Мар’яна Ярославівна не зупинилася на досягнутому, і після успішного проведення проекту взялася за наступний - «Облаштування пам’ятного знаку зруйнованого храму в селі Михлин та створення умов для культурного зростання підростаючого покоління шляхом залучення до вивчення історії рідного краю»(ВОБФ «Європейський вектор» програма «Від самоорганізації до добробуту»), який тривав із квітня по серпень минулого року та становив – 36 тисяч 519 гривень.

Окрім цього, голова сільради є авторкою та керівником наступних проектів:

- «Кампанія по благоустрою села Михлин» за підтримки Житомирського обласного центру молодіжних ініціатив, ВОГО «Фонд місцевого розвитку» (жовтень-листопад 2013-го року). По завершенню вдалося досягти чимало. Пофарбували паркову огорожу протяжністю 300 метрів, облаштували волейбольну площадку біля футбольного стадіону, провели день довкілля – висадили понад 500 саджанців сосни. Реалізація проекту сприяла благоустрою села та формуванню естетичних смаків жителів.

- «Вшанування пам’яті загиблих жителів села Красний сад у 1943 році» (квітень-травень 2014-го) за підтримки ВОБФ «Європейський вектор» та програми «Підвищуємо добробут громад». Загальна вартість проекту - 5 тисяч 982 гривні.

- «Кампанія по благоустрою села Загаї та створення зони культурного відпочинку дітей та молоді» (квітень-червень 2014-го за підтримки ВОБФ «Європейський вектор» та програми «Підвищуємо добробут громад». По завершенню, Мар’яні Ярославівні вдалося встановили дитячий майданчик біля висаджених дерев (в парку), висадити саджанці ялини синьої та квітів біля церкви та встановити лавки для сидіння. Вартість проекту -7 тисяч 354 гривень.

- «Впорядкування кладовища через самоорганізацію жителів села» (липень-листопад 2014 року) за підтримки ВОБФ «Європейський вектор» та програми «Від самоорганізації до добробуту». Загальна вартість проекту -16 тисяч 682 гривні.

- «Забезпечення паливними ресурсами дитячого садка в селі Михлин через створення безпечного довкілля» (серпень-грудень 2014 року). Обласний конкурс проектів місцевих ініціатив (Волинська обласна рада). Загальна вартість проекту – 22 тисячі 175 гривень.

Зараз же, Мар’яна Білецька задіяна у проекті під назвою«Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (Фаза ІІІ 2014-2017,Європейський Союз та ПР ООН).

Зауважимо, що Мар’яну Ярославівну визначили кращою серед усіх інших претендентів. За премію змагалися: менеджер проектів Центру Політичного Аналізу і Виборчого Консалтингу Луцької міської ради Дмитро Володимирович Безвербний, вчитель англійської мови у Нововолинській ЗОШ № 3, громадський діяч Інна Василівна Вихор, депутат Дернівської сільської ради Ківерцівського району Олександр Юрійович Гуч, виконавчий директор Волинської обласної громадської організації «Фундація розвитку громад» Юлія Сергіївна Євпак, студент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Євген Леонідович Ковальчук, Городоцький сільський голова Маневицького району Волинської області Євген Васильович П’ятигорик і член комісії у справах молоді та спорту Громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації Захарій Михайлович Ткачук.

Нагадаємо, що раніше Премії Верховної Ради України були удостоєні голова Молодіжної громадської організації «Національний альянс» Майя Москвич та вчитель хімії Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради Світлана Літковець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
саня Показати IP 6 Квітня 2015 23:53
шкода тільки, що певно ця людина співпрацювала з виродками мартиняками і ці кошти були банальною скупкою голосів виборців на території села.!
михлин Показати IP 7 Квітня 2015 08:38
Саня,на жаль ти прав
Саня 2 Показати IP 7 Квітня 2015 15:05
Шкода що ще багато хворих на голову навколо нас... зробіть самі щось ... хоть щось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus