USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Загинули 78 людей, 4 тис. поранені: назвали попередню причину вибуху у Бейруті

5 Серпня 2020 08:15
У результаті вибуху в Бейруті, який прогримів 4 серпня, загинули щонайменше 78 осіб, а кількість поранених зросла майже удвічі.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Лівану Хамад Хасан, повідомляє Zik з посиланням на Reuters.

«Потужний вибух на портових складах поблизу центрального Бейрута, де зберігаються високовибухонебезпечні матеріали поранив майже 4 тисячі та відправив сейсмічні ударні хвилі, які розбили вікна, розбили кладку та спричинили землетрус по всій ліванській столиці», – йдеться у повідомленні.

Однак, кількість загиблих може зростати через те, що багато осіб вважаються зниклими безвісти. Наразі тривають пошуки, однак процес ускладнено в нічний час через перебої в електропостачанні.

За даними телеканалу LBC International, вибух стався під час зварювальних робіт. Зазначається, що на одному зі складів порту перебувало 2750 тонн конфіскованої аміачної селітри. Щоб уникнути крадіжки речовини, співробітники порту вирішили закрити невеликі отвори, через які зловмисники могли проникнути на склад. При проведенні зварювальних робіт сталася детонація.

До слова, міністр Хамад Хасан наголосив, що Ліван зіткнувся зі справжньою катастрофою, і уряду потрібно час, щоб оцінити масштаби збитку.

Нагадаємо, вибухи у порту Бейрута сталися у вівторок, 4 серпня. У результаті цього обрушилися фасади декількох будівель, було пошкоджено житлові будинки та офіси.

Раніше повідомлялося, що у результаті вибуху в Бейруті загинули до 50 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наш слід Показати IP 5 Серпня 2020 08:36
Почерк хунти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus