USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вибухи та тривала повітряна тривога: що відомо про нічну атаку росіян

9 Березня 2023 08:08
Всю ніч 9 березня тривала 15-та масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру. Для зменшення ризиків були превентивно застосовані обмеження у всіх регіонах. Триває відновлення роботи енергосистеми, електропостачання поступово відновлюється.

Водночас внаслідок атаки є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Тому обмеження будуть застосовані у Житомирській, Харківській та Одеські областях, пише Укренерго.

Під час сьогоднішньої атаки росіяни випустили практично всі типи свого повітряного озброєння – починаючи від баражуючих боєприпасів Shahed і до майже всього найменування крилатих ракет.

Читати ще: Били усім: росіяни вночі випустили по Україні 81 ракету

Близько першої ночі за Києвом у низці українських областей оголосили повітряну тривогу. Попередньо, йшлося про атаку безпілотників, пише ТСН.

Пізніше у Херсоні пролунали вибухи. Вогнева точка перебувала в місцевому лісі на лівому березі біля Олешок, які нині окуповані ворогом.

У соціальних мережах повідомили про те, що у деяких районах у кількох областях зникло світло. Зокрема, йшлося про Харківську, Одеську, Київські області.

А близько другої години ночі повітряна тривога охопила всю Україну. Повідомлялося про політ безпілотників у низці областей та роботу ППО.

Читати ще: У Волинській ОВА спростували інформацію про вибухи у Луцьку

Після оголошення повітряної тривоги звуки вибухів пролунали в Одесі та Миколаєві.

Також вибухи пролунали у Дніпрі і низка вибухів – у Харкові. Влада порадила перебувати в укриттях та не ігнорувати сигналів тривоги.

Зокрема, повідомлялося про звуки вибухів у Хмельницьку, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Тернополі, Києві. Також є інформація про звуки вибухів у Івано-Франківській, Хмельницькій та Київській областях. Офіційних повідомлень від місцевої влади про вибухи вночі у цих регіонах поки не було.

Пізніше стало відомо про те, що на Одещині ракети влучили в об’єкт енергетичної інфраструктури області. На щастя, постраждалих немає. Почали діяти обмеження електропостачання. За результатами роботи підрозділів протиповітряної оборони є збиття ракет.

У Харкові під ворожим прицілом опинилася енергетична інфраструктура, через вибухи виникли проблеми зі світлом.

Загалом ворог завдав близько 15 ударів по Харківщині. Було влучання у житловий будинок, врятували двох людей. Їм надали медичну допомогу.

Також з’явилася інформація про підвищену загрозу ракетного удару на Черкащині: в області були застосовані запобіжні відключення електроенергії.

Очевидці повідомили про звуки, що схожі на вибухи на Львівщині. Згодом голова ОВА повідомив, що через падіння ворожої ракети загинуло четверо людей.

Під ранок 9 березня у Києві пролунала низка потужних вибухів. Вибухи були настільки потужними, що в будинках тряслися шибки.

Також очевидці повідомили про масштабну пожежу. У небо підіймався стовп чорного диму.

За попередніми даними, в обʼєкт інфраструктури влучила аеробалістична ракета «Кинджал».

Пізніше повторні вибухи пролунали у Дніпрі.

ДТЕК повідомив, що через атаку ворога застосовуються екстрені відключення світла. Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Також повідомлялося про вибухи на Сумщині, Вінниччині, Кіровоградщині та Київській області.

У Київській області зранку 9 березня працювали сили протиповітряної оборони.

Загалом повітряна тривога в Україні тривала шість годин. Лише майже о сьомій ранку в низці українських областей почали лунати відбої повітряної тривоги, зокрема, на заході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus