USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вихованців ковельського дитсадка госпіталізували через ротавірус

21 Січня 2020 20:00
Дітей, які відвідують ДНЗ № 8 у Ковелі, госпіталізували через ротавірус, а не через харчову токсикоінфекцію.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст центральної районної лікарні Альбіна Коссак, пише ПроКовель.

Нагадаємо, 20 січня з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували 4 дітей, які відвідують дошкільний навчальний заклад № 8 міста Ковеля.

«Госпіталізували четверо діток з цього садочка. Двоє – в стані середньої важкості. Одна дитина в задовільному стані вже покинула інфекційне відділення лікарні. То не харчова токсикоінфекція. Кишкові розлади викликані ротавірусом. Він передається контактним шляхом, тобто – від дитини до дитини. Це підтвердили зроблені тести», – розповіла лікар.

Попередньо повідомлялось, що працівниками Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області розпочато комплекс протиепідемічних, профілактичних заходів та епідеміологічне розслідування. Було відібрано проби питної води для лабораторних досліджень, добові проби, змиви на патогенну мікрофлору.

За інформацією управління освіти, 21 січня ДНЗ № 8 відвідує 129 дітей. 12 груп працюють в звичному режимі. Забезпечено максимально можливу ізоляцію трьох карантинних груп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus