USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Винні «бандери»: волинянина, який говорив, що війну розпочала Україна, арештували на місяць

6 Липня 2022 16:56
Волинянина, який заперечував збройну агресію російської федерації проти України, виправдовуючи дії агресора, арештували на 30 діб.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Протягом березня-квітня уродженець Луцька, який є пенсіонером, у спілкуванні з жителями села Сокиричі Луцького району відкрито висловлював заперечення факту збройної агресії рф проти України, висловлювався щодо неправомірності військових дій української влади, які розпочаті у 2014 році на території Донецької та Луганської областей, поширював ідеологію щодо виправдання та визнання правомірною збройну агресію рф проти України.

Читати ще: Ворожого пропагандиста на Волині засудили до двох років тюрми

Чоловік дозволяв собі такі вислови: «кому потрібна та Україна, вона і так скоро здохне», «чого поїхали бандери на схід, вони винуваті, що війна на Донбасі почалась», «війна почалась через українську владу», «якби «бандеровці» у 2014 році не пішли війною на Донбас, то все було б інакше».

Обвинувачений своїми умисними діями, які виразились у виправдання та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

У суді чоловік визнав свою вину. Суд призначив йому покарання у виді арешту на один місяць.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучани Показати IP 6 Липня 2022 17:16
Чому б його не відправити в расєю ...
Бандерівець до Лучани Показати IP 6 Липня 2022 19:16
Відправиш на росію - він вернеться сюди зі зброєю.
Ден Показати IP 6 Липня 2022 19:41
Прив'язати до стовба і відшмагати показово
Накінець Показати IP 7 Липня 2022 00:09
1.Про таких повідомляли в СБУ , на що працівники служби відповідали, що нема підстав їх затримувати ( хоча колаборант проводив таку роботу серед учнів). 2. Більшість прихильників МП теж звинувачували Україну у війні на Донбасі, називаючи цю війну громадянською.
Волиняка до Накінець Показати IP 7 Липня 2022 13:53
1. Ну бо ще ж конституцію не відмінили. Поки діє. І людина має право висловлювати свою думку. (Навіть ідіотську, як в цьому випадку) 2. Про більшість прихильників МП - брехня повна. Є окремі. Але чув подібне і від деяких баптистів. І атеїстів теж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus