USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія заробила на енергоносіях у 1,5 раза більше за витрати на війну

6 Вересня 2022 15:17
Доходи РФ від експорту викопної енергії за шість місяців війни в Україні значно перевищили витрати на вторгнення.

Про це йдеться у звіті фінського Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), повідомляє Європейська правда з посиланням на Spiegel.

Встановлено, що дохід РФ за цей період склав еквівалент в 158 млрд євро, а вартість вторгнення оцінюється в 100 млрд євро.

Аналіз показав, що ЄС був найбільшим покупцем – на 85 млрд євро, за яким йшов Китай з 35 млрд євро.

У ЄС із закупівлі російських енергоресурсів лідирує Німеччина (19 млрд євро), цей результат йде відразу за китайським.

Аналітик CREA Лаурі Мілівірта пояснив, що Росія «все ще отримує рекордні доходи» від викопного палива, незважаючи на падіння обсягів експорту.

«Щоб боротися з цим, уряди повинні запровадити тарифи або обмеження цін на імпорт з Росії та прискорити заходи з енергозбереження. Насамперед необхідно скоротити споживання нафти та газу шляхом прискорення використання чистої енергії та електрифікації за допомогою теплових насосів та електромобілів», – вважає Міллівірта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus