USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Винуватці смороду в Луцьку маскують авто та «ховаються за спинами жінок»

25 Червня 2019 12:33
20 червня 2019 року у Луцьку затримали водія автомобіля марки МАЗ, який зливав дефекат на території Боратинської ОТГ. При цьому правоохоронці з’ясували, що власником автомобіля є підприємець Віктор Токарчук, який показав неабияку винахідливість, замаскувавши автомобіль.

Про це стало відомо під час оперативної наради сьогодні, 24 червня.

«Проблема смороду хвилює лучан давно. Є дуже красномовні факти, які ще й досі ніхто не спростував. У 2014 році у місті смороду не було, як і у 2015 році. Коли з’явився сморід? У 2016-му році. Саме у цьому році громадська рада при Боратинській ОТГ дала дозвіл на проведення слухань і тоді ж запрацювало славнозвісне ТОВ «Біо Пек». Невже керівники підприємства не розуміють, що бізнес і заробляння грошей завдають шкоди людям? Вони ж так само мешканці міста, ходять його вулицями. І чомусь у нас претензії лише до влади. І це правильно. Але давайте з’ясуємо, хто повинен займатися цими питаннями? У Тернополі була подібна проблема. Місцева влада звернулась до обласної екологічної служби, ті, своєю чергою, встановили джерело смороду за 10 кілометрів від міста, прийняли міри і Тернопіль вже забув за цю проблему», - розповів виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Він зазначив, що ще з 2016-го року колишнє керівництво міста на чолі з міським головою Миколою Романюком також щиро шукало, де ж знаходиться джерело смороду, що так дошкуляє лучанам.
«В 2017-му році ми встановили джерело смороду. Відбулись громадські слухання. Звертаюсь до Волинської ОДА, мовляв, шановні, це ж відбувається за містом, це ваша зона відповідальності. Це ви повинні ліквідувати, вжити заходи і накласти штраф. Але у нас - політика. Тож, екологічна інспекція приїхала до Луцька і виписала місту штраф в 4 мільйони. Звертаємось до Олександра Савченка. З огляду на ситуацію, просимо дати відповідне доручення певним службам, провести відповідне розслідування на прилеглих до міста територіях. Також просимо відповідні служби провести і надати результати дослідження якості атмосферного повітря з метою виявлення ступеня ризику для здоров’я населення. Ми зробили, як і повинні були зробити у відповідності до наших повноважень. Присилають нам комісію, у той же час Олександр Савченко їде у відрядження. Я щиро вірю, що новий голова ОДА зверне увагу на всіх керівників, які ігнорують такі важливі речі, роблячи вигляд, що вони не знають, де джерело смороду», - обурюється безвідповідальністю екс-очільника ОДА Григорій Пустовіт.

Він наголосив, що у відповіді від обласних екологів на офіційний лист від луцької міської ради вказано, мовляв, «найбільш ймовірними причинами наявності смороду на території міста є проблеми у сфері поводження з рідкими та твердими побутовими відходами».

«Це у них перша і основна причина! Побутові відходи. Шановні лучани, це, виходить, ви сміття викидаєте в контейнер і, на думку обласних екологів, це і є основна причина смороду. Це верх цинізму і верх непрофесіоналізму. Другою причиною назвали дозвіл міської ради на зливання в каналізацію рідких відходів тваринного походження. Жодного з таких дозволів міська рада не давала, жодна угода не підписана. Це яким же треба бути безвідповідальним, щоб писати такі відповіді. Як працюють відповідні служби? Це ж їхнє завдання встановити джерело. Дослідження та аналіз атмосферного повітря на вміст аміаку та сірководню здійснювали у селі Городище Луцького району. Це те Городище, що біля Угринова? Весь Луцьк гуде про сморід, а вони поїхали досліджувати повітря в село Городище. То це професійний підхід чи ігри в політику? Тоді були одні вибори, тепер другі. Співпадіння?» - риторично запитав в усіх присутніх під час наради виконувач повноважень мера.

Також він зазначив, що завдяки плідній співпраці міської ради і лучан, вдалось встановити причину та джерело смороду:

«Це відповідальність. Але є й безвідповідальні люди, які через гроші нічого навколо не бачать. Вони з’являються вночі і на вихідних, коли нормальні люди відпочивають, а злочинці починають працювати», - зауважив Григорій Пустовіт, й надав слово директору департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинській.

Зі слів посадовиці, 20 червня 2019 року близько 18:00 години на номер гарячої лінії групи швидкого реагування надійшла інформація від луцьких громадських активістів про можливий злив нечистот на межі Луцька і, безпосередньо, на території Боратинскьої ОТГ.
«Ми встановили під час особистого виїзду на місце події, що автомобіль марки МАЗ, в якому були повністю замасковані бочки і «зашиті» дерев’яними дошками, привіз за документами 17 тонн води. А за фактом водій зливав дефекату на територію в межах Луцька. Є відповідне відео на нашій сторінці в фейсбук. Одразу піднявся сморід, який і накриває територію вулиць Володимирської, Львівської та мікрорайнону ДПЗ», - каже Юлія Сиротинська.

Вона зазначила, що автомобіль з номерними знаками «АС 9053 СА» належить підприємцю Віктору Токарчуку, який є підрядником на Гнідавському цукровому заводі.

«Ось ця людина і стоїть, власне, за такими зливаннями смердючих нечистот», - наголосила головна муніципалка міста і зазначила, що уже складені адміністративні матеріали з усією необхідною інформацією, які й передадуть у відділ екології та безпосередньо у правоохоронні органи.

Окрім того, 22 квітня цього ж року луцькі мунципали затримали ще два автомобілі, які такими ж методами здійснювали зливання такої ж речовини, але це вже була не «малясова вода». Під документами ФОПа під час зливання нечистот затримали автомобілі МАН «АС 4791 ВВ» та МАЗ «АС 0544 ХХ».
«Два авто під накладними від попереднього автомобіля також здійснили зливання, і всередині транспортних засобів також були встановлені спеціальні бочки для дефекату і «кустарним» методом «зашиті» під дошки, щоб їх не було видно. Про це нам повідомила мешканка вулиці Володимирської, яка помітила підозрілі автомобілі, що заїжджають на територію і викликала групу швидкого реагування. Коли ж на місце прибули наші інспектори, зливання смердючої рідини вже фактично закінчили. Зазвичай ці зливання роблять між 6 і 7 годиною вечора. Після цього у спеку рідина вступає в бродіння, внаслідок чого піднімається неймовірний сморід. Хмара смороду накриває вулицю Львівську і Володимирську, а також район ЛПЗ. Я була безпосередньо на місці зливу – сморід нестерпний. Мешканка, яка повідомила про інцидент, мешкає за 4 кілометри від місця зливу. Там теж сморід стоїть неймовірний», - розповіла Юлія Сиротинська.
З її слів, департамент муніципальної варти неодноразово звертався і до керівників Боратинської ОТГ, але реакції немає жодного - нас ігнорують і в облдержадміністрації, і в обласному управлінні екології.

«Ось це і називається політикою – чим гірше для лучан, тим ліпше для певних політичних сил. Потрібно всі такі автомобілі з номерними знаками, а також портретами водіїв і власників розмістити в усіх ЗМІ, щоб усі лучани знали, кому «дякувати» за розвезення «малясової бурди», - вислухавши доповідь, зауважив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Разом із тим, він наголосив, що потрібно написати звернення до мешканців обласного центру через ЗМІ, аби ті повідомляли про будь-які підозрілі дії чи транспортні засоби:

«Лише спільними зусиллями ми зупинимо цих псевдобізнесменів, встановимо пости контролю. Ви пам’ятаєте, як у 2017-му році «малясу» зливали на вулицях Карбишева та Карпенка-Карого. Лучани почали виявляти ці автомобілі. І зливи припинилися», - резюмував Григорій Пустовіт.

Також посадовець зауважив, що на оперативну нараду, до зали засідань міської ради прийшли дві представниці підприємця Віктора Токарчука, який, незаконно зливаючи відходи, труїть лучан нестерпним смородом та шкідливими речовинами:

«Він прислав дві жінки, але я не хочу, щоб вони відповідали за свого «боса». Я не дозволю псевдобізнесменам ховатися за жіночими спинами. Ми надійшлемо пану Токарчуку офіційне запрошення на виконком. І не дай Бог на виконком він не прийде – це злочин проти лучан. Сподіваюсь наші екологи почують нас і все ж перевірять роботу цих підприємств», - акцентував Григорій Пустовіт.

Також посадовець звернувсяь до лучан через ЗМІ із проханням повідомляти про підозрілі автомобілі такого формату за номером телефону 067-000-06-79, або ж телефонувати за номером гарячої лінії «15-80».
Фото - зі сторінки департаменту муніципаьної варти Луцької міської ради у соцмережах
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 25 Червня 2019 12:53
Залити йому в хату те все лайно!
людмила Показати IP 25 Червня 2019 13:22
Найкраще, це повідомити лучан про місце проживання таких Токарчуків, і де знаходяться їхні власні автомобілі.А ось вже тоді свідомі лучани допоможуть Токарчукам понюхати не менш приємний сморід. Тільки дайте їхні орієнтири.
Луцьк Показати IP 25 Червня 2019 13:58
ТОВ «Біо Пек» - ОТ ПРИЧИНА! Знову. Гірка Полонка, Цукровий, Львівська - гімном смердить, аж очі вилазять. Не може одна машина гноївки такого наробити, тим більше, якщо зливають в колектор. Не там шукають...
лучанинн Показати IP 25 Червня 2019 14:04
пропоную всі відходи від сьогодні до помешкань родин Токарчуків, адресу щоб всі знали
Тож мені маскування Показати IP 25 Червня 2019 14:06
Можу їм підкинути ще один спосіб зливу - купують собі автоцистерну з розбризкувачами, таку якими дороги поливають, розводять ту жижу якомога більшою кількістю води, щоб вода не сильно брудною виглядала, а тоді повний вперед поливати вулиці міста!
укр Показати IP 25 Червня 2019 14:28
цукровий не працює не сезон смердить тваринним гім***
Орест до укр Показати IP 25 Червня 2019 16:21
Це Біопек
Анонім Показати IP 25 Червня 2019 14:38
Скільки років а такий сморід роблять падлюки. На ДПЗ смердить.
Да-а-а... Показати IP 25 Червня 2019 14:55
Відкривай дядьку третій конверт. Шкода що покаятись не буде коли.
хе-хе до Да-а-а... Показати IP 25 Червня 2019 15:32
Який конверт? "Дядька" вже давно немає! :)))
хіхі до хе-хе Показати IP 17 Липня 2019 19:33
Керівник енного рангу, йдучи з посади, залишає своєму наступникові на столі три конверти зі словами: — Якщо справи йтимуть погано, перший конверт відкриєш через рік. Якщо ж ситуація погіршуватиметься, другий конверт відкриєш через два роки. А якщо вже зовсім безвихідь — відкривай третій конверт. Працює новий керівник рік. Куди не кинь, все справа не ладнається. Приходить заповітний день, відкриває він перший конверт, витягає записку: «Вали усе на мене». Збирає начальник підлеглих, розповідає, який же поганий був його попередник... На другий рік ще гірше — все валиться. Записка у другому конверті: «Покайся». Виконує керівник і цю пораду. Третій рік ледве досиджує до кінця — ну цілковита безвихідь. Хапається за третій конверт і читає: «Готуй три конверти».
Ніла Показати IP 25 Червня 2019 15:00
Сморід і на Чернишевського, і на Березовій, смердить Луцьк, вже пора це припинити!
FRM Показати IP 25 Червня 2019 15:44
В норальних країна жуйку кинеш на тротуар,віддасиш 200євро,а тут півобласті смердить і всім по......ю.
??? до FRM Показати IP 25 Червня 2019 19:45
В деньгах сила.Чим їх більше то більше можна це Україна а не Європа.
!!!!! Показати IP 26 Червня 2019 10:58
Не вірю що смердять на весь Луцьк зливи з авто, смердить недовго, декілька хвилин,максимум пів-години . Це явно якесь підприємство відкриває щось , трохи провітрює і закриває

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus