USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Випадкова помилка, але посилювати карантин треба»: Погуляйко пояснив, чому Луцьк – в червоній зоні

3 Серпня 2020 16:04
Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко заявив, що Луцьк потрапив до «червоної зони» випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії про посилення карантину.

Про це він заявив у понеділок, 3 серпня, під час засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє «Перший».

Нагадаємо, державна комісія визначила Луцьк, як «червону зону» з поширення коронавірусу. Через це місто мало закрити ресторани, спортзали, дитсадки і зупинити транспорт, однак міська рада відмовилась.

Головна санітарна лікарка Наталія Янко пояснила, що нових хворих у Рівному та Львові більше, ніж у Луцьку. Натомість Луцьк потрапив до «червоної зони» через те, що 68 відсотків усіх хворих на Волині виявили саме в обласному центрі.

«Це абсурдний показник і похибка методики», – сказала голова обласної ради Ірина Вахович.

«До п’ятниці все виправиться. Це випадкова помилка статистів. У нас немає такої катастрофічної ситуації, щоб вводити червону зону», – заявив також голова ОДА Юрій Погуляйко.

«Маємо те, що маємо. Не я ж в п’ятницю приймав це рішення», – сказав Погуляйко. Водночас він сказав, що Луцьк зобов’язаний виконувати рішення державної комісії, поки його не переглянули.

Як повідомив в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини волинський нардеп Вячеслав Рубльов, ця помилка вплинула на життя сотень тисяч лучан, адже зупинили транспорт, а працівників дитсадків, закладів торгівлі та харчування повідомили про закриття:

«Таке рішення Кабміну вчергове ставить під загрозу життя тисяч родин – знову люди лишаються без можливості заробити кошти в сімейний бюджет. Від таких рішень потерпає і бюджет міста, адже не надходять податки та збори, які очікувалися. Вважаю, що це рішення неправомірне і ми готуємо звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо усунення помилок в алгоритмі та скасуванні карантину для Луцька».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Статист Показати IP 3 Серпня 2020 16:18
«Є три види брехні: брехня, нахабна, брехня і статистика». — Марк Твен
скептик до Статист Показати IP 3 Серпня 2020 19:15
"Водночас він сказав, що Луцьк зобов’язаний виконувати рішення державної комісії, поки його не переглянули". А пагаляйкові відомо, що закон дозволяє не виконувати злочинні та завідомо незаконні рішення ? чи мєнту не відомі елементарні засади дотримання прав людини ?
скупикУ до скептик Показати IP 4 Серпня 2020 09:51
Подумав що написав? Що злочинне, незаконне? Права людини вони згадали... Права людини дотримуються у переповненій маршрутці, де нормальні люди мають сидіти?! Сморід має бути у повітрі стільки років? Тут під носом нічого не порушують?!
скептик до скупикУ Показати IP 4 Серпня 2020 11:01
подумав. пояснюю туп*м валянкам. незаконне не завжди злочинне. і ніхто тебе в маршрутку не пхає. якщо ти така цаца - бери таксі
Павлик Морозов Показати IP 3 Серпня 2020 16:25
Мені особисто до одного місця в Луцьку зелена, жовта чи червона зона. Від себе, пропоную до особового розпорядження закрити в області всі бари, ресторани кафе та їдальні, спортзали, кінотеатри та церкви на великий амбарний замок, а транспорт повинний функціонувати весь по місту Луцьку та у всіх містах і селах Волинської області. Люди на роботу повинні їздити без проблем та запізнень.
лучанка до Павлик Морозов Показати IP 3 Серпня 2020 17:06
якщо не хочуть в транспорті на носа накладати маску,то хай ходять пішки. пасажирам жарко, а тим,що в лікарні лежать-їм не холодно ні жарко... у водіїв не одягнуті і в пасажирів. Міськрада придумала ще юридичну допомогу, взагалі є в місті організація - безоплатна юрдопомога. А вони з місцевого бюджету,придумали самі- то хай з власної кишені платять.
Калькулятор до Павлик Морозов Показати IP 3 Серпня 2020 18:16
Закрий свого холодильника на тиждень до "особливого розпорядження" може тоді розум просвітлиться...
Пенсіонерка Горбата до Павлик Морозов Показати IP 4 Серпня 2020 06:35
Ніякого транспорту!!!Ровери є на роботу їздити.ТОТАЛЬНИЙ КАРАНТИН І КРАПКА!! Інакше торба!
Україна-руїна Показати IP 3 Серпня 2020 16:54
А гральний бізнес повинен працювати обов'язково і то до 2024 року має податкові канікули ..... То піпець з горе-владою.... а податком на землю з селян то "правильно" ... ну 95-квартал у Верховній Раді.... То трагедія, а не комедія.
додік Показати IP 3 Серпня 2020 17:57
"Это ж ведь очень и очень! Да! Да! Но нет!". - Голохвастови керують державою і краєм. А винні тупі населюки, які обрали це лайно. - Їжте, не обляпайтесь!
Калькулятор Калькуля Показати IP 3 Серпня 2020 18:06
"Це помилка та похибка методики..." - люди вдумайтеся скільки неуків та баламутів сидить в тих державних комісіях, що навіть елементарно не можуть підрахувати співвідношення к-сті хворих до к-сті населення по кожному населенному пункті окремо та замість того починають "ліпити" к-сть по області до міста, якусь ахінею понавидумували та видають той брєд за науку... та ще й погрожують штрафами. Всіх причетних залишити без місячної зарплати та щоб ходили на роботу пішки.
скептик до Калькулятор Калькуля Показати IP 3 Серпня 2020 19:18
то якийсь хворий на голову піндос розробив шизофренічну методику, і всі мають це терпіти ?
Б. до Калькулятор Калькуля Показати IP 4 Серпня 2020 06:39
Та про що можна говорити коли не має даних про кількість населення, при тому що статистика доволі точна наука і має дуже малі похибки, але це при доволі точних вхідних даних. А у нас що, використовуються дані з останнього перепису 2001 року, ну так про що можна говорити далі
Свідок Показати IP 3 Серпня 2020 18:13
Женіть тих підгуляйків з Волині! Туди людей з "За майбутнє" ставити потрібно
Народна прокуратура Показати IP 3 Серпня 2020 18:24
За таку "прикру помилку" відповідальна особа (головний санітарний лікар України), принаймні, вибачилась би, а не застосовувала владні повноваження для тиску, а якби мав совість - пішов би у відставку
скептик до Народна прокуратура Показати IP 3 Серпня 2020 19:19
яке вибачилось. те хворе на голову створіння треба гнати сраною мітлою
експерт Показати IP 3 Серпня 2020 18:27
Більш "фахової" відповіді, ніж відповів погуляйко, не підбереш. Так може сказати лише дурень: мовляв, помилка, але виконуйте. В такому випадку, очевидно, треба цю помилку довести перед урядом. Якщо помилка, то є факти і цифри, які підтвердять, що це помилка. Чи не так?
Лучанин Показати IP 3 Серпня 2020 18:58
"«До п’ятниці все виправиться. Це випадкова помилка статистів. У нас немає такої катастрофічної ситуації, щоб вводити червону зону», – заявив також голова ОДА Юрій Погуляйко. В цьому сказано все, це помилка статистів. Якби в нас статистику вели статистики,а не статисти, такі самі як і він, то можливо все було б нормально. Дуже прикро що людина не знає хто як називається, та й взагалі некомпетентна абсолютно в усьому. Пропоную до п'ятниці його не кормити, а там все виправиться.
Юрій Показати IP 3 Серпня 2020 19:04
Шановні виборці ЗеВлади! Кого вибрали, той і рахує по своїй арифметиці, курнули перед тим по їхній стандартній схемі! Розсміши Коміка! Але Людям вже не смішно! Просто при владі звичайні, дибілуваті, кварталівці!!!
Суддя Показати IP 3 Серпня 2020 19:08
А чого через помилку якогось одного неука мають страждати тисячі. Гнати їх треба з посад. Є люди, які готові відповідально виконувати таку роботу, а не просто штани терти і палець о палець не стукнути. Бардак. І то з самого верху. Понаєхапі ще якісь....
вася кічкарівський Показати IP 3 Серпня 2020 19:59
Людина на такій посаді і не не знає, як і що відповісти. Не може сформулювати елементарну думку з двох-трьох речень. Ганьба такому голові ОДА! Мент безмозглий.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2020 20:41
подані петиції https://petition.president.gov.ua/petition/102548 https://petition.president.gov.ua/petition/102490
Саша Показати IP 3 Серпня 2020 20:44
У відставку!!
Статисту Показати IP 3 Серпня 2020 21:21
Шацький - Єдиний район в області, де місяць немає хворих. От куда вам всім за досвідом їхати. Всі приїзджі моментально виздоровлюють,якщо були хорі, а мєсних не бере нічо.
ЗЕ Показати IP 4 Серпня 2020 08:54
Погуляйко це символ влади Зеленського. Суть його бездарної політики. Цими словами все сказано.
Діагноз Показати IP 4 Серпня 2020 09:51
Погуляйко : Стой - там, іді - сюда !
Гуляйкам Показати IP 4 Серпня 2020 10:02
"продаж квитків на поїзди далекого сполучення до станцій Луцьк та Тернопіль і зворотно було закрито відповідно до рішення регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій" - терміново скликай комісію
йопрст Показати IP 5 Серпня 2020 01:18
Єто ти ошибка БОЛЬШАЯ.,,,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus