USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Вишиванка перемоги»: у луцькому університеті влаштували патріотичне свято. Фоторепортаж

19 Травня 2022 18:45
У День вишиванки в Луцькому національному університеті влаштували грандіозне свято, присвячене коду української нації. Під гаслом «Вишиванка перемоги» в університеті презентували вироби різних технік та стилів від майстринь ТФК Луцького НТУ, розповіли історію походження традиційної української вишиванки, провели майстер-клас із вишивки та оздобили імбирне печиво для воїнів ЗСУ. Кошти, які виручать від продажу вишиванок та речей з вишитими орнаментами, підуть на потреби ЗСУ.

Як зазначила ректор ЛНТУ Ірина Вахович, «Вишиванка перемоги» – це гасло єдності і стійкості нашого народу та незламності захисників України.
«В такі нелегкі часи, які сьогодні переживає Україна, збереження традицій, нашого генетичного коду, що закладений в символі України, у вишиванці, має додати нам сили. Вишиванка – це духовний символ нашого народу, з вишиванки ми черпаємо силу поколінь і про це варто говорити на увесь світ, популяризувати українство і підтримувати наших воїнів ЗСУ», – наголосила Ірина Вахович та додала, що вишиванка нині популярна не лише в Україні, а й у всьому світі.
На свято завітав і колектив ДонНТУ, який нині базується на базі луцького політеху. Ректор донецького університету Ярослав Ляшок зауважив, що йому та його колективу приємно відзначати День вишиванки на волинській землі.

Читати ще: Удруге втікати від війни: до Луцька переїхав донецький університет. Репортаж

«Нам приємно, що в цей складний час у нашому рідному Покровську також відбулася акція вишиванки і що в цей складний час, українці залишаються українцями. Як казав Любомир Гузар: «Немає поділу між сходом і заходом, є поділ між тими, хто любить Україну і хто її не любить». Сподіваюсь, що друга категорія швидко згине з нашої землі», – сказав Ярослав Ляшок.
У рамках дійства відбулася виставка-продаж вишитих речей, виготовлених учнями та майстрами ТФК ЛНТУ. Серед широкого асортименту одягу та домашнього текстилю технічний коледж представив вишитий бронежилет, сумки для медикаментів воїнам ЗСУ.
«Ми представили свою продукцію як для виставки, так і для придбання. Сьогодні демонструємо сумки з патріотичною символікою, які виготовляли для ЗСУ, екосумки, вишиванки, косметички, бронежилет з вишивкою, сумки для медикаментів тощо», – розповідає майстер виробничого навчання із художньої вишивки ТФК ЛНТУ Оксана Лисюк.
Відзначимо, що виручені кошти коледж спрямує на придбання тепловізорів нашим воїнам.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Їван з Гнідави Показати IP 19 Травня 2022 21:24
У людини має бути все прекрасне : і одяг, і душа. і ... знання ! Перше і друге вже є !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus