USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Висіяли майже 100 тисяч гектарів озимої пшениці: на Волині завершується посівна кампанія

20 Жовтня 2022 08:39
Цьогоріч посівна кампанія у Волинській області триває довше порівняно з минулими роком, зокрема через тривалі дощі у вересні.

Завершиться посівна за півтора тижня, розповів Суспільному Волині керівник відділу рослинництва і технічної політики обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш.

З його слів, найбільше аграрії висіяли озимої пшениці – майже 100 тисяч гектарів, що становить дві третини від загальної площі посіву.

«Ріпаку посіяно під урожай 50 тисяч гектарів, завершується посів озимого ячменю на площі майже вісім тисяч гектарів. Також добігає завершення посів озимого жита, якого посіяно 90 % або 16 тисяч гектарів», – зазначив посадовець.
На полях, що поблизу села Вільхівка Луцького району, працює техніка. Зі слів головного агронома сільгосппідприємства Ігоря Ліштвана, посіяли дві тисячі гектарів озимого ріпаку, 150 гектарів озимого жита і три тисячі гектарів пшениці. За словами аграрія, зараз погодні умови сприяють проведенню посівної кампанії, тому працюють цілодобово.
«Почали ми сіяти озиму пшеницю 10 вересня. Ми пару днів посіяли і почались дощі. Вони йшли три тижні. Попри дощі, ми старалися не зупинятися і продовжувати сіяти. В нас ця справа затягнулася, бо ми вже днів 10, як мали посіяти озимину», – каже агроном.

З його слів, терміни посіву минають, однак висіяти культури, зокрема пшеницю на зиму, необхідно.

Завершує посів озимої пшениці під урожай наступного року тракторист Віталій Сидорчук у господарстві «Городище». З його слів, спочатку підготували ґрунт, а зараз сіють озимину.
«Погода сприяє, а було що не сприяла. Земля волога, зараз добре сіяти. Поки сію один, а на вечір приїде друга сівалка. Так буде скоріше, бо може ми оцю ділянку засіємо», – сказав працівник господарства.
Попри те, що посівна кампанія на Волині змістилася в часі, говорить керівник відділу управління агропромислового розвитку ОВА Олександр Книш, достатня кількість вологи восени є сприятливим чинником, що закладає гарні підвалини в розрахунках на урожай наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus