USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Висип, кашель, печіння в очах: в окупованому Криму – гострі проблеми з екологією

2 Вересня 2019 09:44
В окупованому Росією Криму жителі Армянська знову помітили погіршення екологічної обстановки. Запах хімікатів з’явився 29 серпня. При цьому окупаційні власті намагаються приховати проблеми, передає «Крим.Реалії».

За словами місцевих жителів, повітря продовжує впливати на рослини.

«Викиди невеликими порціями йдуть постійно. У мене вікна квартири стоять вночі на провітрюванні, запах відчувається. Але це не кислота, а щось інше. Позавчора був великий викид, приблизно в п’ять ранку, у мене під вікном моментально «згоріли» троянди», – розповіла вона.

При цьому у дітей знову з’явилися симптоми отруєння: висип, кашель, печіння в очах. Посилюються симптоми у вечірній час і в нічний.

«Є запах сірки і солодкуватий присмак у роті. Приїжджі в жаху, питають, що у нас тут відбувається, тому що у них за три дні стан погіршився. У багатьох загострюються хронічні захворювання, вони відчувають, що тут щось не так. Точно такий самий жирний наліт у під’їзді, на вікнах, на машинах. Наскільки мені відомо – я не знаю, правда чи ні – призупинили у зв’язку з викидами якийсь цех, тому що люди знову почали скаржитися, обурюватися», – говорить одна з активісток.

Громадський активіст і прихильник політики Росії в Криму Сергій Акімов переконаний, що ситуація вийшла з-під контролю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пропозиція Показати IP 2 Вересня 2019 12:37
Вчора їхав автомобілем по дорозі Маневичі - Ковель. В районі с. Козлиничі дикий запах хімікатів, дихати неможливо. Виявляється, "господарі" кропили сою і соняшники, поля яких були обабіч дороги. Вас це не зацікавить? Це набагато ближче, ніж м. Армянськ.
Коза до Пропозиція Показати IP 2 Вересня 2019 12:56
І довго запах стояв? Будь-яка хімія шкідлива. Питання лише в наслідках. Навіть жуків потрібно кропити в масці. Поганий запах ще не показник. От смерть бджіл, рослин, виснаження земель, зростання захворюваності серед жителів Козлинич - це вже повинно насторожити. Зверніться у відповідні служби.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus