USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Витратили майже мільйон: під Луцьком вперше за 50 років очистили ставок

25 Листопада 2020 08:55
Вперше за 50 років під Луцьком очистили ставок. Викачали майже 20 тисяч метрів кубічних мулу.

Про це розповів Суспільному головний інженер «Луцькводоканалу» Сергій Строк.

«Очисні споруди приймають стоки з усього Луцька і 15-ти навколишніх сіл, – розповів Сергій Строк. Замінений шибр – запірна установка, що регулює рівень води. Площа очищеного ставка – орієнтовно 3 гектари».

Очищення біоставка, в якому відстоюється вода перед злиттям у річку Стир, коштувало майже мільйон гривень, – каже головний інженер Сергій Строк.

«Нині вода, що після очищення зливається у Стир, має меншу концентрацію фосфатів, амонійного азоту, заліза, інших забруднювальних речовин, аніж це було до очищення біоставків», – каже заступниця начальника лабораторії Інна Денисюк. Розповідає: «Було майже на гранично допустимих нормах, до 80 міліграмів на дециметр кубічний, то зараз є від 50 до 50 в межах. Фосфати були до 6-ти, зараз йде від 4-ох, до 5-ти».
«Обладнання очисних споруд зношене і щоб модернізувати усе, ще потрібно майже півтора мільярда гривень», – каже головний інженер «Луцькводоканалу» Сергій Строк.

Читати також: Після очищення на біоставках «Луцькводоканалу» оселились лебеді

Нагадаємо, у серпні 2019 року заступник директора «Луцькводоканалу» з управління інвестиційної діяльності Анатолій Марчук розповідав, що очисні споруди та каналізаційну мережу мають намір модернізовувати з 2021 року. Тоді підприємство включили в проєкт на майже 11 мільйонів євро на реконструкцію мереж та станцій. Європейський банк надав 5 експертів з різних країн, які допомагали з підготовкою документації, робили стратегічну програму розвитку на 30 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рибак Показати IP 25 Листопада 2020 10:17
Що мільйон витратили то може бути , але що вода стала чистіша то брехня .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus