USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Витримує 43 тонни ваги: українець розробив «домашнє укриття» зі сталі

11 Січня 2024 21:01
Сергій Захарін, розробник і виробник деревопереробного обладнання, створив домашнє укриття під назвою «Капсула життя». Конструкцію зі сталі він пропонує встановлювати у квартирах, офісних будівлях та інших приміщеннях.

Про свою розробку Сергій Захарін розповів у соцмережах, пише hromadske.

За словами розробника, «Капсула життя» не має жодного зварного шва, вона є збірною конструкцією по типу «конструктор» та з легкістю монтується в будь-якому доступному за площею приміщенні.

Габаритні розміри такого укриття: довжина – 2,1 метра, висота – 2,1 метра, ширина – 1,1 метра. Загальна вага конструкції становить 750 кілограмів, а найважча деталь капсули – 45 кілограмів.Сергій Захарін запевняє, що «Капсула життя» розрахована витримати 99% уламків та дрібних осколків в результаті падіння або розриву будь-яких боєприпасів. Утім, на пряме влучання вона не розрахована.

Для перевірки захисних характеристик він вже провів два випробування, під час яких сам був всередині капсули. Під час першого на сталеве укриття з висоти 9,3 метра скинули бетонну плиту вагою 1100 кілограмів. Розробник каже, що «Капсула життя» «з легкістю витримала падіння бетонної плити».Під час другого випробування на конструкцію ставили габаритний вантаж. Сергій Захарін стверджує, що його капсула витримала на собі вагу в 43 тонни і «це ще не межа». Розробник пише, що для випробування не виготовляли нове укриття, а використали перший екземпляр, на який скидали бетонну плиту.Наразі Сергій вже має першого замовника: він виготовив і встановив одну капсулу для родини, яка живе у приватному будинку поблизу Боярки.«Замовник для виконання цього рішення використав магнезитову плиту, яка завдяки своїм фізико-механічним властивостям та експлуатаційним якостям є кращою альтернативою більшості популярних будівельно-оздоблювальних матеріалів. Поверх магнезитова плита вкрита ковроліном. Як бачимо, ребра жорсткості повністю закриті та унеможливлюють травмування людини в разі зовнішнього впливу на капсулу», – описує чоловік.

Читати ще: В застосунку «єТривога» з'явилося нове звукове сповіщення

В інтерв'ю dev.ua Сергій Захарін розповів, що ідея зробити якесь укриття, де можна буде сховатися, з’явилася в нього ще у 2015 році, але до липня 2023 року це були лише роздуми.

Наразі є два варіанти укриття: для трьох і шести людей. Ширина в обох конструкціях майже однакова, а місце збільшується завдяки додатковій довжині.Укриття постачається суто як металева конструкція, а замовник уже на власний розсуд облаштовує її зсередини. Сергій рекомендує обшити всередині мінеральною ватою та негорючим гіпсокартоном, який у випадку падіння капсули (наприклад, при руйнуванні багатоповерхівки) помʼякшить удари для людей.

Читати ще: В Україні запрацював чат-бот, де можна поскаржитися на зачинене укриття

Капсула не пропускає мобільний звʼязок. Але має аварійні люки з трьох боків, якими можна скористатись, якщо двері виявляться заблокованими.

За задумом, конструкція може слугувати як схованка при землетрусі та як сейфова кімната, якщо потрібно буде на тривалий час поїхати з дому.

Сергій заявив, що собівартість «Капсули життя» становить 53 000 грн, а майже всі витрати – це вартість матеріалу. Капсулу чоловік продає за 70 000 грн. З отриманих коштів він платить податок у 5%. Утім розробник каже, що вже працює над тим, щоб зменшити собівартість укриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus