USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Вивів з-під ворожих обстрілів побратимів і техніку: ковельчанин вісім років боронить Україну

6 Листопада 2022 11:24
Зазвичай наші Герої, які сьогодні на передовій боронять Україну, – дуже скромні люди. Часто ми і не здогадуємось, що за плечима кожного з них.

Про нашого земляка, командира самохідної артилерійської батареї 26-ї бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ Олександра Власюка розповіли в Ковельській міській раді.

Розпочинаючи навчання в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ковельчанин не міг собі уявити, що отримані знання йому, уже випускнику, одразу доведеться застосовувати на практиці.

Олександр з 2014-го – на фронті. Вісім років тому на початку березня їхню бригаду однією з перших було піднято по бойовій тривозі й відправлено в Херсонську область. Спочатку була команда охороняти кордон із Кримом. У липні дивізіон, в якому служив ковельчанин, передислокувався в зону АТО.

Тоді комбату Власюку було всього 23. І вже у його підпорядкуванні – понад 50 бійців. Молодий офіцер брав участь у боях за Слов'янськ. За особисту мужність і героїзм був відзначений високою державною нагородою – орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Читати ще: «Моя родина і Україна вірять у мене, в нас і в нашу перемогу. А це найкраща мотивація», – воїн Князівської бригади з Волині

У складі 26-ї бригади він прослужив майже три роки. Тоді повернувся у рідне місто. Тут його чекала дружина Інна. Хоча вдвох з Ковеля, познайомились студентами у Львові.

Подружжя уже вісім років разом. У них підростають дві чарівні донечки – Вікторія та Вероніка.
Коли ж 24 лютого розпочалась повномасштабна війна з росією, Олександр працював у військкоматі. Для себе вирішив, що має бути на фронті, де може стати корисним, адже має досвід, знання.

Уже з червня офіцер знову боронить Україну. Влітку пройшов навчання за кордоном, опанував нову для себе техніку. І разом зі своїми хлопцями 26-ї бригади успішно виконує бойові завдання у гарячих точках.

Нещодавно Олександра нагороджено відзнакою Президента України «Хрест бойових заслуг».

Майор оперативно зумів вивести з-під ворожого вогню людей та 10 одиниць техніки. За лічені хвилини противник по цій території завдав масованого удару.

Читати ще: Директор школи з Волині змінив шкільні класи на окопи

Завдяки тому, що Олександр своєчасно ухвалив правильне рішення, підрозділи вийшли з-під обстрілу без втрат.

Інна каже, що Олександр дуже наполеглива людина, сміливий, мужній, відповідальний. Якщо він уже поставив собі мету, то зробить так, аби всім було добре, аби нікого не образити.
Дівчатка дуже сумують за ним, чекають відеоповідомлень. Малеча часто малює для татка. Здебільшого у них виходять сімейні портрети, де всі разом – мама, тато і донечки.

Спілкуватись часто не доводиться, тож дружина радіє, коли бачить в одному з месенджерів, що її Саша був у мережі. Але найбільше хоче почути про заповітну перемогу.

Читати ще: Аеророзвідник з Волині, нагороджений орденом «За мужність», нищить ворожу техніку дроном

«Мені дуже страшно, бо я розумію, що у нас є двоє маленьких дітей. Але він переконує, що все буде добре, що він нас там захищає, щоб нам було спокійно жити. Ми за ним як за горою, – розповідає Інна. – А також він дуже переживає за своїх хлопців, як за рідних».

Вони поступово звільняють населені пункти. Командиру батареї з побратимами є чим похвалитися. Їм вдалося знищити чимало ворога, складів з боєприпасами й техніки окупантів, серед якої – «Гради», «Урагани», танки, гаубиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus