USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Визначили переможців Кубка Світязя з бочча

31 Серпня 2018 16:13
У селі Пульмо, що у Шацькому районі, впродовж трьох днів з 28 по 30 серпня 2018 року тривали особливі спортивні змагання – Кубок Світязя з боча. За перемогу у турнірі впевнено боролися люди із ураженнями опорно-рухового апарату із різних куточків Волині, повідомляє Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів Інваспорт.

Захід організований за підтримки Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", а також завдяки сприянню Шацької районної державної адміністрації, Шацької районної ради, Шацького національного природного парку, Державного агентства лісових ресурсів України, Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" спільно з громадською організацією "Асоціація осіб з інвалідністю "Добродія в дії ".

У Шацькому районі подібні змагання відбуваються вперше. Боча – один з наймолодших видів спорту, який розвивається в Україні. Він родом із Італії і уже увійшов до переліку параолімпійських видів спорту. Гра вимагає винахідливості, кмітливості та вміння мислити.



Минулого року члени ГО "Добродія в дії" вирішили 2018 рік оголосити роком боча на Волині, отож в січні у Ковелі стартували і впродовж року проводили змагання у християнських таборах, де є візочники, проводили змагання і під час днів міст, зокрема, у Володимирі-Волинському та Горохові, а також у селищі Маневичі.

Учасники з Камінь-Каширського, Ковельського, Старовижівського, Любомльського, Ратнівського, Любешівського, Рожищенського, Маневицького районів та з м. Червоноград (Львівської області), м. Ковель та м. Луцьк зібралися для того щоб позмагатися, а також відпочити та поспілкуватися. Загалом до Шацька приїхало 30 учасників.

На відкритті змагань усіх присутніх вітали Михайло Імберовський, депутат Волинської обласної ради, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, Володимир Бугайчук, заступник голови Шацької райдержадміністрації, Руслан Кушнір, голова Пульмівської сільської ради, Марія Христецька, директор Шацького НПП, Віктор Галан-Влащук, виконувач обов’язків начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт", Роман Бурник, ксьондз, канцлер Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви.


Змагання відбулись в особистих, парних та командних заліках.

Переможцями та призерами стали:

1) Особисті змагання клас ВС1:

І місце – Миронюк Олександра (Старовижівський район);

2) Особисті змагання клас ВС2 :

І місце – Дудка Олександр (м.Ковель)

3) Особисті змагання клас ВС4:

І місце – Ярощук Анатолій (Ратнівський район)

4) Особисті замагання клас ВС5:

І місце – Барбарук Олександр (Ковельський район).

5) Парні змагання клас ВС4:

І місце – Паржаюк Петро та Ярощук Анатолій (Ратнівський район)

6) Парні змагання клас ВС5:

І місце – Бакаєвич Валерій (м.Луцьк) та Дудка Олександр (м.Ковель).

6) Командні змагання ВС1/ВС2:

І місце – Вакульський Олександр, Гелетуха Олег та Ринковська Катерина (м.Ковель).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus