USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Визнання» провини і «повага» до Лукашенка: з'явилося «інтерв'ю» Протасевича білоруському каналу

4 Червня 2021 10:27
Затриманий у Мінську білоруський опозиційний блогер Роман Протасевич заявив, що «визнає провину» за статтею про організацію масових заворушень у Білорусі.

Про це йдеться в «інтерв’ю», фрагменти якого провладний білоруський телеканал ОНТ опублікував в Telegram, повідомляє УНІАН.

Про Лукашенка

Протасевич сказав, що поважає самопроголошеного президента Лукашенка.

«Спочатку критикував його, але чим більше втягувався в політичну діяльність, тим більше став розуміти, що багато речей, за які критикували Олександра Григоровича, насправді це просто спроба тиску. І що в багатьох моментах він вчиняв, прошу вибачення за такий вислів, як людина зі сталевими яйцями», – заявив він.
Визнання «провини»

Також він «визнав провину» у кримінальній справі про організацію протестів у Білорусі.

«Я це відкрито визнаю, що я був одним із тих людей, які опублікували заклики вийти на вулицю. І далі я визнавав, що заклики, які публікував в тому числі і я, вони стали наслідком того, що на вулиці, по суті, почався неконтрольований безлад», – сказав Протасевич в ефірі білоруського держтелеканалу.
Про опозицію

Також він заявив, що всередині білоруської опозиції розглядався силовий сценарій захоплення влади. Нібито він говорив про це особисто з Тихановською. Існувало 4-5 груп, які могли взяти владу силою: йшлося про 20 родин топ-силовиків. За його словами, досі в Білорусії є кілька сплячих осередків.

Крім того, в «інтерв’ю» Роман Протасевич заявив, що:

- штаб Тихановської «живе» на гроші литовських платників податків, бізнес-еліт та білоруської еміграції. Також фінансування протестів йшло з Польщі (виділили мінімум 50 млн злотих);

- за опозиційними білоруськими штабами стоять спецслужби;

- закликав до санкцій проти влади Білорусії для того, щоб зруйнувати економіку країни і змусити людей голодувати;

- у провокації з посадкою рейсу Ryanair Роман підозрює Данила Богдановича (співробітник штабу Світлани Тихановської);

- шкодує про те, що був на Донбасі. Там був всього півтора місяці, і ніколи – в зоні бойових дій.

У кінці «інтерв’ю» Роман Протасевич попросив вибачення, розплакався і заявив, що більше не хоче займатися політикою, і хоче жити нормальним життям, з сім’єю і дітьми.
При цьому, білоруські опозиційні ЗМІ відзначають, що на Протасевича тиснуть і погрожують, тому він був змушений дати інтерв’ю.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що Роман Протасевич і його дівчина Софія Сапега знаходяться в заручниках у державних терористів. Інтерв’ю, дані в умовах тортур, є неетичними, тому в пресі не прийнято їх публікувати. Саме з цих причин європейські ЗМІ не стали розміщувати зізнання Протасевича і Сапеги», – пише «Білорусь головного мозку».
Посадка літака Ryanair у Мінську та затримання Протасевича

23 травня літак Ryanair «Афіни-Вільнюс» розвернувся над територією Білорусі та екстрено приземлився в Мінську після повідомлення про мінування, яке нібито отримала адміністрація мінського аеропорту і передала екіпажу.

Однак у результаті влада країни затримали засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича, який летів цим літаком та розшукувався в Білорусі. Подія викликала реакцію світової спільноти, з’явилася інформацію про те, що рейс посадили під тиском влади.

Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з півночі 26 травня. Також українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. З 29 травня Кабінет міністрів заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України.

У Європейському Союзі почали роботу над новими обмежувальними заходами проти влади Білорусі.

Сам же Лукашенко заявив, що санкції проти Білорусі навряд чи поширюватимуться на транзит російського газу до країн Європейського Союзу, але Захід, за його словами, намагається вдарити по бюджетоутворювальним підприємствам Білорусі.

Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську буде розслідувати Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
От так Показати IP 4 Червня 2021 11:05
Схоже що й найшовся вбивця Кенеді ...
скептик Показати IP 4 Червня 2021 11:10
у бацьки не тільки залізні яйця, а й кулаки, копняки голки під нігті і т.д. методи треблінки, бухенвальда, захценхауза на фоні бацьківської охранки - це просто дитсадок. достойний приклад для бацьки - колима, соловки, гулаг
Ашот. Показати IP 4 Червня 2021 11:18
Опустили i зламали.
Лучинин Показати IP 4 Червня 2021 11:59
Я собі представляю, що йому там робили, яким чином його ламали...
К.лучанин до Лучинин Показати IP 4 Червня 2021 13:04
Та нічого ти не представляєш, в тебе лише багата уява ні про що! Йому по білоруських законах світило 15років. Лукашенко стільки не буде Президентом, ну може ще пару років. Ну посадять , а потім випустять, коли батьки небуде у владі. А може і зараз випустять бо вину свою визнав. Так в чому проблема.? Та річ у тому , цей хлопчик ніякий не опозиціонер, яким його змалювали ЗМІ на весь світ. цей пацан просто не готовий до цього, слабенький дуже. Покористуються ним і викинуть і забудуть бо інтересу не представляє. Цеж треба "страждальця" показати від режиму Лукашенка, і тільки.
К.лучанин Показати IP 4 Червня 2021 12:14
Смазливий та сопливий хлопчик! Я про нього чув. Нюні розпустив, розплакався бідний. Який він на фіг опозиціонер в порівнянні навіть з Навальним? Це пацаня сміливе лише за компютером коли писав свої трелі у соцмережах. Якщо попав у таку ситуацію то треба вести себе гідно, треба було голодування оголосити і "кричати" на весь світ щоб почули, а воно розплакалось. Ну , звичайно , він щось знав від Тихановської-домогосподарки про підготовку заколотів і про це засвідчив. А ще одну річ скажу від себе, революції і заколоти безкоштовно не робляться! Завжди за цим хтось стоїть.( не буду уточняти хто).
Да? до К.лучанин Показати IP 4 Червня 2021 13:46
Шо ти про нього міг чути?
К.лучанин до Да? Показати IP 4 Червня 2021 15:03
Те , що ти не чув і не хотів чути !!! Що , я тобі повинен доповідати ? Цікався трохи політикою а не дурними постами диванних обивателів , які тут присутні.
Да? до К.лучанин Показати IP 4 Червня 2021 16:31
Глянь на себе, хто ти такий, що б ти міг щось чути про нього ?
скептик до К.лучанин Показати IP 4 Червня 2021 18:45
бла-бла-бла. ти або говори щось толкове, або не гони пургу
Сусід до скептик Показати IP 4 Червня 2021 19:36
Не звертайте уваги, я його сусід. Він шизофреник, ще не такі номери видає.
Активіст Показати IP 4 Червня 2021 12:53
За все в житті треба платити.
Да уж до Активіст Показати IP 4 Червня 2021 13:46
І всім потрібно буде заплатити. Картопляного таракана це теж стосується ...
К. лучанин до Да уж Показати IP 4 Червня 2021 16:32
Не сміти!!! То мій лідер, я його кохаю. А ще Сталіна. Люблю їх.
скептик до К. лучанин Показати IP 4 Червня 2021 18:48
головне щоб вони тебе "любили" у всі дири
777 Показати IP 4 Червня 2021 15:56
Измельчал нынче революционер, только прищемили слегка сразу всех сдал...
Анонім Показати IP 4 Червня 2021 18:48
Скільки може витримати людина болю? Ви знаєте скільки можете витримати особисто ви?Рани на його зап"ястях - певно не найстрашніні рани на його тілі. -
Я до Анонім Показати IP 6 Червня 2021 05:41
ага..найстрашніша рана в його мізках чи в тому що так зветься

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus