USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Взяли приклад із нацистів: українців силоміць відвозять до Росії та кличуть «піднімати цілину» на Далекому Сході

13 Квітня 2022 13:48
Росія агітує депортованих українців переїжджати на Далекий Схід та піднімати там економіку. Силоміць вивезеним до РФ під виглядом «евакуації» громадянам України обіцяють російське громадянство, грошову допомогу та земельну ділянку. За це вони мають працювати у депресивних російських регіонах.

Фотографії агітаційних листівок показали депортовані маріупольці. Інформацію підтвердили у Маріупольській міській раді, повідомляє OBOZREVATEL.

Російську агітку порівняли із аналогічними листівками німецьких нацистів. Їх розклеювали в окупованих населених пунктах, кликали працювати до Німеччини. Втім на людей, які погоджувалися на «хороші умови», чекала зовсім інша доля.

Читати ще: Вивезеним до РФ українцям «пропонують» роботу на Сахаліні, – розвідка

«Нацисти у 1940-х теж обіцяли гарне життя, коли викрадали людей на роботу до Німеччини. Але сотні тисяч знайшли там не золоті гори, а приниження, нелюдські знущання чи смерть. Історія знову повторюється», – наголосили у Маріупольській міськраді.
Серед «бонусів», які РФ обіцяє депортованим, – виплата 170 тис. рублів (близько 61 тис. грн «підйомних»). Якщо на Далекому Сході не знайдеться роботи, обіцяють платити 8,5 тис. руб. (близько 3 тис. грн) соцдопомоги на місяць.
Видавати російські паспорти депортованим українцям збираються за дуже скороченою процедурою – за три місяці. Крім того, дозволять взяти житло в іпотеку під пільгові 2% (тільки на Далекому Сході) та отримати 1 га землі. Чи буде ця ділянка придатною для обробітку, не уточнюють.

Читати ще: «З нами поводилися як з полоненими». Розповідь жінки, яку примусово вивезли з Маріуполя до Росії

Все це називається «особливими умовами для учасників Держпрограми переселення співвітчизників з-за кордону, які вибрали для життя далекосхідні регіони РФ». Це не нова програма – її ввели в Росії ще 2006 року.

Мета – переселення людей, які опинилися після розпаду СРСР за межами РФ, до Росії. Селять, зрозуміло, у найнерозвиненіші регіони. Учасники програми мають залишатися у них щонайменше три роки після переїзду.

При цьому в Росії вже після нападу на Україну зголосилися змінити трактування терміну «співвітчизники». У чинній редакції закону йдеться про людей, які народилися або жили в Росії, СРСР чи в Російській імперії, а також їхні нащадки. Тепер у це поняття хочуть включити знання російської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 13 Квітня 2022 14:24
Вузькоочі ,,друзі,, вам піднімуть. Їх там вже багато, буде ще більше. Скоро буде не Мацква,а Китай- город. В.блядки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus