USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Росія ігнорує спецпереговори про Маріуполь, а Медведчук її не цікавить, – Подоляк

29 Квітня 2022 10:14
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк констатує, що Росія не бажає проводити переговори в Маріуполі для безпечного виходу людей з «Азовсталі» й не реагує на пропозицію обміняти українських бійців на кума Володимира ПутінаВіктора Медведчука.

Про це він заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода», передає УП.

«Безумовно, шанси на проведення спецраунду залишаються. Для нас принципово було б забрати людей наших: не тільки цивільних, а й військових, які сьогодні є символом незламності України. Російська Федерація націлена на максимальне знищення Маріуполя... На жаль, Росія поки що все це ігнорує, бо росіяни на сьогодні репутаційно все втрачають. Тому їм, в принципі, я так розумію, немає різниці: вб'ють вони тисячу цивільних чи 10 тисяч», – зазначив він.

Читати ще: Завалило операційну, мінімум один загиблий боєць: на «Азовсталі» не розуміють, як далі рятувати поранених

Судячи з усього, не допомагає у питанні Маріуполя і доля Медведчука.

За словами Подоляка, Медведчука в Україні хтось «брендував» як людину впливову і важливу для РФ, а з'ясувалось, що він їм практично не потрібний.

Читати ще: Генштаб: окупанти блокують «Азовсталь» і намагаються утримувати позиції біля Харкова

«Цінність зламати Маріуполь, знищити його, вбити там практично всіх захисників – для них набагато більша, як вони вважають з пропагандистської точки зору, ніж забрати Медведчука чи будь-кого. Тому, на жаль, Медведчук – не актив. На жаль, ми його обміняти на наших хлопців не можемо. Тобто на умовному столі переговорів про обмін лежать усі пропозиції, включаючи можливість обміняти Медведчука. Просто ми бачимо реакцію російської сторони, що для них він не є цінним активом. Взагалі», – констатував Подоляк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus