USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Я бачу цього ангела у міському середовищі»: у Луцьку відкрилася незвичайна виставка. Фоторепортаж

4 Березня 2020 16:03
У великій залі Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України сьогодні, 4 березня, відбулося урочисте відкриття виставки скульптури Богдана Ясинського.

Дійство зібрало велику кількість шанувальників мистецтва, адже Богдан Ясинський добре відомий, як творець неординарних творів. Зокрема, його експерименти з пластичними формами, кольорами та образами вражають оригінальністю.
Виставку відкрив голова правління ВОНСХУ Володимир Марчук. Він звернувся до гостей з вітанням та запросив до слова митця. Богдан Ясинський наголосив, що радий закінченню масштабної підготовчої роботи, яка передувала проведенню виставки. Адже тепер, як пожартував, зможе вільніше пересуватися по майстерні.

Автор розповідає, що основу експозиції склали роботи, виконані за останні 6 років. У скульптурній експозиції представлено близько 30 творів. Їх умовно можна поділити на три частини. Перша: об’ємно-просторові абстрактні роботи. Побудовані на основі плинних форм вони є своєрідним авторським дослідженням динаміки.
Друга частина – агресивно-червоні скульптури, які кардинально відрізняються пластикою. В їхній основі – контраст. І не дарма, підкреслює Богдан Ясинський, ці 5 робіт називаються «Нашестя», адже ідея їх створення виникла після Чорнобильської катастрофи. Спочатку це мали бути твори живопису, однак згодом вони знайшли своє вираження у скульптурі.
Третя частина – реалістичні роботи, створені у класичному стилі. З чотирьох робіт вражає ангел у польоті. Автор зауважує, що вважає її однією із найвдаліших у своєму доробку за останні роки. Богдан Ясинський каже, що скульптур ангелів є багато, однак саме такі – у польоті, через складність виконання дуже цінні. На думку художника, скульптура могла б зайняти гідне місце у міському середовищі, стати ще однією «фішкою» Луцька, оригінальним туристичним об’єктом.
Роботи виконано за авторською методикою, яка полегшує їх транспортування та монтаж у виставкових залах. В середині скульптур арматура, над якою укріплюючі та зв’язуючі матеріали. На запитання скільки часу займає створення однієї скульптури, Богдан Ясинський відповідає, що однозначної відповіді дати не може. Часом, паралельно працює над декількома творами, а інколи тижнями шукає нові ідеї щодо вирішення тих чи інших художніх задач, чекає натхнення.
Виставку відвідали завідувачка кафедри дизайну ЛНТУ Наталія Скляренко та декан факультету архітектури, будівництва та дизайну Олександр Бондарський. Вони високо оцінили роботи. Відзначили композиційну оригінальність, та багатство форм.

Також з невеликим запізненням на виставку прибув ректор ЛНТУ Петро Савчук. Він відзначив, що хотів особисто привітати митця із відкриттям цієї надзвичайної виставки.

Фото Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Баспер Показати IP 5 Березня 2020 22:03
Взявши за взірець лише одну скульптурі, де в статичній суцільній пластичній формі присутня динаміка, рух пружності, де ця енергетична пружність приваблює зір, та спонукає до мислення про внутрішньо та загально світових та космічних, постійно змінних енергетичних процесів. Неодмінно є бажання увійти у свідомість автора, щоби зрозуміти його потребу у вираженні своєї внутрішньої потенції, коли емоційної коли розважливої, та своїх новітніх почуттів, які він демонструє у вигляді створених, в процесі постійного вдосконалення, скульптурних форм, за допомоги нових технологічних засобів вираження. Баспер
Академік Локачинськи до Баспер Показати IP 9 Березня 2020 09:55
На основі запропонованої теорії смислових трансформацій представлено психологічне пояснення таких внутрішньо складних феноменів, як гра, метафора, міф, смішне. За допомогою аналізу різних шляхів розвитку та перетворення смислу досліджено і розвивальний, і маніпулятивний потенціал соціокультурних впливів. Розглянуто смислові колізії сучасної України.
Поціновувач Показати IP 6 Березня 2020 08:44
Золоті слова! Однак, пластичність у серії "Нашестя". Дуже специфічна. Гострі форми та колір викликають занепокоєння.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus