USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Я в Луцьку і залишатимуся тут»: Ігор Поліщук – про ситуацію зі світлом, теплом, водою та генераторами для містян

29 Листопада 2022 14:43
Мер Луцька Ігор Поліщук у відеозверненні розповів про ситуацію з електропостачанням, забезпеченням теплом і водою, покупкою генераторів для лучан та ймовірність вторгнення з Білорусі.

«Волинь має 200 МВт ліміту електрики з потрібних 350. В порівнянні з вчорашнім днем маємо дефіцит 30% по Україні, це сталось через аварійне відключення енергоблоків АЕС та збільшенням електроспоживання через похолодання. Коли ситуація з АЕС вирішиться, тоді відключень буде менше.

На котельні ставимо генератори, аби лучани були з теплом. На котельню, що на Карбишева треба генератор на 1200 кіловат, який займає місце як житловий будинок, важить 7-9 тонн і споживає 6000 літрів пального на добу. Туди ж треба багато обладнання для підключення і обслуговування. Ми працюємо над цим.

Є будинки з індивідуальним та електроопаленням. Якщо не вирішиться питання з ними, то для їх жителів готуємо пункти обігріву, яких буде в громаді близько 70.

Завтра прийматимемо рішення про співфінансування покупки генераторів для багатоквартирних будинків. Деталі та умови можна дізнатись в департаменті ЖКГ Луцькради. Збираємо голів ОСББ та ЖКП, щоб розповісти їм про механізм роботи в комунальній сфері в умовах атак на об’єкти інфраструктури.

При знеструмленні і відсутності води в нас буде дві точки її видачі у велику тару. Навіть при найгірших умовах воду почергово даватимемо по різних районах міста по декілька годин, але до 4-6 поверхів.

В міській лікарні є твердопаливна котельня, всі будуть з теплом. В пологовому будинку є генератор, закупляємо теплові гармати, тому навіть якщо не буде електрики, то скористаємось схемою компактного розміщення пацієнтів і подачі їм тепла.

Я не військовий експерт, але спілкуюсь з військовими і маю інформацію про те, що найближчий час сухопутного вторгнення в Україну зі сторони Білорусі не буде. Але повністю відкидати таку ймовірність не варто. Якщо таке і станеться, то ми зробимо все, аби захистити місто. З початку війни моя сім’я і рідні знаходяться і будуть знаходитись в Луцьку. Як і я: весь час я тут, в себе на робочому місці і залишусь тут, якою б складною ситуація не була», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 29 Листопада 2022 16:08
Щодо генератора для котельні на Карбишева. 1. Скільки він коштує з начінням. 2. 6000 літрів пального на добу??? Це як мінімум 300-400 тис.грн.на добу!!!!!! Звідки на це гроші?
Андрій до Лучанин Показати IP 29 Листопада 2022 16:32
Як звідки з податків лучан ... лучани до прикладу певно скажуть давайте ми не будемо очищати русло стиру або робити новий фонтан а хай наші діти будуть в теплі.... чи у Ваших котетжах і так все гаразд?
Виборець Показати IP 29 Листопада 2022 17:32
Будь таким, як мери Гостомеля, Бучі, Ірпіня - з людьми до останнього !
Володимир Показати IP 29 Листопада 2022 22:03
Уявляєте яке все на тих котельнях старе, енергозатратливе і неефективна. 1200 мегаватт одна котельня… та це має на все місто вистачати…
Grudik до Володимир Показати IP 29 Листопада 2022 23:53
1200 кіловат, не мега
Ветеран Показати IP 30 Листопада 2022 13:03
Така котельня, як на Карбишевва, сама повинна виробляти електроенергію, як ТЕЦ. Луцьк у цьому плані відстав від інших великих міст. Про це раніще хоча б говорили. А зараз лише рахують солярку. Непрофесіоналізм . суцільний.
Марійка Показати IP 30 Листопада 2022 13:16
Як то так
Коля Показати IP 30 Листопада 2022 21:51
Не забувайте, що це приватна котельня олігархів. Чого лучани мають платити за них?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus