USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Я задоволений настроєм команди», – головний тренер «Волині»

18 Лютого 2021 23:30
Головний тренер «Волині» Василь Сачко підсумував перший зимовий збір команди та поділився планами «хрестоносців» на майбутнє.

Як розповів Сачко пресслужбі клубу, він задоволений ставленням хлопців, настроєм команди та мікрокліматом у колективі. На жаль, погода внесла свої корективи у плани підготовки. Тож довелося пристосовуватися до нових умов. Однак ту роботу, яку планував тренерський штаб, команда виконала.

Погодний фактор спрацював проти футболістів чи, можливо, все-таки загартував їх на майбутнє?

На жаль, на погоду ми вплинути не можемо. Звісно, нам потрібно працювати над фізичним, функціональним станом, над тактикою, технікою, і це важко робити в таких умовах. Утім, ми виходили з ситуації, працювали на нестандартному штучному полі, працювали на бігових доріжках, на снігу, в лісі, у фітнес-залі. Однак такі моменти також десь корисні для роботи, для команди – в таких умовах загартовується характер, і ми знаходимо в цьому якісь плюси.

Початок зборів – це, як правило, дуже важка фізична робота і навантаження. Чи повернулися гравці з відпустки готовими до них і чи витримали цей черговий «курс молодого бійця»?

На відпустку усі хлопці йшли з індивідуальними планами роботи. Багато хто його виконував, і видно було, що футболісти і відпочили, і були готові до тренувань. Це було дуже важливо, адже хлопці одразу отримали навантаження і під цими навантаженнями грали ігри. З «Поліссям», «Нивою», у двосторонніх матчах вони грали на фоні втоми. Ми давали можливість проявити себе й молодим футболістам, аби знати, на кого нам розраховувати. Ці всі ігри дали багато інформації, там було чимало хороших моментів, а також вказали на помилки, особливо молодим футболістам, яким багато над чим треба ще працювати. Загалом, ці спаринги пішли нам «у залік».

Три українські спаринги «Волині» завершилися трьома різними результатами, однак перші тайми ми неодмінно вигравали. Це наслідок навантажень, під якими грали футболісти, чи, можливо, просто наслідок окремих ігрових помилок?

Ми не мали за мету вигравати у цих іграх будь-якою ціною – в такому випадку ми б грали трохи по-іншому. В нас був час поекспериментувати, побачити у дії молодих хлопців та футболістів на перегляді. Тому я не чекав якоїсь яскравої гри та топ-результату. Зрозуміло, що ті, хто давно працює з командою, показували свій рівень, і ми на них розраховуємо. Ми також шукаємо підсилення на деякі позиції, тож гравці отримували окремі завдання на ці ігри. Головне, що ці матчі команда грала на втомі, після навантажень, і цей весь тренувальний цикл – це першою чергою підготовка до чемпіонату.

З командою працювало декілька футболістів на перегляді. Чи є вже такі, з ким клуб буде підписувати угоди?

Не те щоб я не хотів про це говорити, однак коли хтось із футболістів підпише контракт з клубом – тоді всі одразу ж дізнаються з наших офіційних джерел про те, що хтось став гравцем «Волині».

Першим і поки що єдиним офіційним новачком «Волині» у зимове міжсезоння став Сіаваш Хагназарі. Чи вдалося йому швидко влитися у гру команди?

Я знаю його по виступах за «Волинь» і дуже хотів, щоб він повернувся в цю команду. Ми з ним поспілкувалися, він також виявив бажання. Хлопець талановитий, команда його прийняла дуже добре. Він одразу включився в роботу. Видно було, що його фізичні кондиції були не на найвищому рівні, однак на цьому етапі він дуже додає, і я упевнений, що додасть ще. Найголовніше – його технічне виконання, це нестандартний футболіст, який має принести користь команді.

Минулого тижня «Волинь» зіграла дуже цікавий турнір у Бресті. Що можете взагалі сказати про ті змагання і умови, в яких проводилися ігри?

Я приємно здивований тамтешньою гостинністю та умовами. Нам сподобалася крита арена та дуже хорошої якості поле зі штучним покриттям. Першочерговою метою поїздки були спаринги – за чотири дні ми провели три гри. Через такі ігри нам треба загравати нашу молодь, інших наших гравців, випробовувати тактичні схеми. Вважаю, що ми зіграли непогано та могли розраховувати на перемогу в турнірі. На жаль, за рівної гри ми поступилися брестському «Динамо» - команді білоруської Вищої ліги. Те, що ми побачили, нас влаштувало, а що не вийшло – нехай вийде у чемпіонаті. Звісно, про готовність до чемпіонату ми не говоримо, однак ми маємо ще три тижні і ми маємо над чим працювати.

Білоруські колеги відзначали наших гравців, а Женю Протасова відзначили індивідуальною номінацією. Заслужені були ці компліменти на адресу наших футболістів?

Не думаю, що нам лестили. Приємно, коли виділяють гравців нашої команди, однак не потрібно, щоб вони задирали голови. Найголовніше – підготовка чемпіонату, і саме там вони повинні бути кращими бомбардирами, воротарями чи гравцями. Нас тішить, що Женю Протасова визнали на змаганнях – вважаю, абсолютно заслужено. Ми добре його знали по виступах у Прем’єр-лізі, тепер і тут, в Луцьку, він став одним із лідерів, як і чимало його партнерів по команді. У нас є кістяк, який потребує підсилення, однак ми тішимося тим складом, який у нас є.

Ну і найголовніше – які плани на другий зимовий збір? Чи є уже заплановані контрольні ігри?

У нас були різні варіанти щодо продовження зборів – вони могли відбуватися і в Туреччині, і у нас в Україні – у Мукачево. Проте після поїздки до Білорусі спільно з керівництвом клубу ми ухвалили рішення їхати саме туди. Там є хороші умови для роботи, декілька команд тамтешньої Вищої ліги мають бажання з нами зіграти спаринги, тож двотижневий збір ми проведемо в Бресті. Ми їдемо туди 19 лютого, а повертатимемося додому 3 березня. У нас точно плануються чотири контрольні поєдинки, можливо, їх буде навіть п’ять. В будь-якому випадку, ми зіграємо з хорошими суперниками, які допоможуть нам добре підготуватися до футбольної весни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Glover Показати IP 19 Лютого 2021 03:40
Ну-ну, подивимся на якому місці всядуться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus