USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Яблучний Спас: тисячі лучан освятили плоди. Фоторепортаж

19 Серпня 2018 13:39
Недільного ранку тисячі вірян зібралися у Свято-Троїцькому кафедральному соборі та на майдані перед храмом, аби освятити плоди.

Вишиванки, соковиті плоди та зілля, запашний мед і усмішки дітей: лучани цілими родинами вирушали до храму, аби відсвяткувати Преображення Господнє, що зветься у народі Яблуневим Спасом. На Театральному майдані продавали різноманітні букети зілля та мед. Освячення плодів стартувало зранку та, як повідомили священики, триватиме протягом дня. Дехто з маленьких лучан поспішав поласувати освяченими яблуками одразу.


Також нагадували, що у ці дні особливо чекають у храмі до сповіді та причастя учнів, студентів та викладачів, адже незабаром розпочинається новий навчальний рік. Отже, їх закликали очистити душі перед такою важливою подією.



















































































































































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
здравомислячий Показати IP 19 Серпня 2018 15:58
Нічого спільного між ПРЕОБРАЖЕННЯМ ГОСПОДНІМ та яблуневим спасом НЕМАЄ!!!Це зовсім різні та протилежні речі.В Біблії ви ніде не знайдите жодного слова про яблуневого спаса(це люди самі собі придумали і святкують) Перш за все потрібно мати за основу Біблію-(як першоджерело) відкрити і прочитати що вона пише про дану подію! В ній ви нічого не знайдете про дане свято! А ось що написано в Біблії про ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЄ: "За Матвієм, Марком та Лукою (Мт. 17:1–6, Мк. 9:1–8, Лк. 9:28–36), одного дня Ісус узяв із собою трьох апостолів: Петра, Якова та Івана, — і привів їх на «високу гору», яку часто ототожнюють з горою Фавор. Там на їхніх очах він «переобразився»: його вбрання стало сліпучо білим, а обличчя засяяло, мов сонце. Біля нього, уособлюючи Закон і пророків, з'явився Мойсей та Ілля. Світла «ясна» хмара огорнула їх, а голос із тієї хмари промовив: «Це — мій улюблений Син, що я його вподобав: його слухайте» (Мт.17:5, 2 Пт 1:17). Петро, думаючи, що остаточно надійшла година Божої слави та вічного святкування Кущів, хотів натягнути три намети. Але за мить апостоли не побачили нікого, крім самого Ісуса (Мт.17,1-8). Розповідь про преображення подається між двома повідомленнями Ісуса про близьку смерть і воскресіння. У цій сцені присутність Мойсея та Іллі поруч з Ісусом означає зв'язок між старим і новим Завітом. Світло, що переображує Ісуса, є водночас відображенням божественної слави (як у випадку з Мойсеєм на горі Синай; Вих.34,29) і передвістям слави його воскресіння." Як бачимо з даного тексту немає жодного слова про яблуневаго спаса.Двома словами ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЄ-це преображення Ісуса на горі Фавор де з ним також зявилися два пророки Мойсей та Ілля.І це дійство бачили Ісусові учні:Петро,Яків та Іван.До чого тут яблуневий спас???Поєднали святе з грішним.В Біблії ніде нема написано що потрібно святити яблука!Просто треба частіше заглядати в Біблію, читати її і намагатись виконувати те що в ній написано! Подумайте,почитайте і тоді вже вирішуйте! І не живіть за приказкою:"Всі так роблять (святкують) то і я так роблю!" Не йдіть за течією, а розберіться і майте свій власний розум!
Віктор Показати IP 19 Серпня 2018 18:58
Язичництво в повній красі
тт Показати IP 20 Серпня 2018 10:44
все тіче, все міняється ...
не знавець Показати IP 20 Серпня 2018 13:14
Коментатори, не полінуйтеся прочитати історію свята
Джек до не знавець Показати IP 20 Серпня 2018 16:09
Якого свята???яку історію? При чому тут це свято до Бога,Церкви і Ісуса Христа? Де в бібілії Ісус казав шось святити вобще?де він сам святив? Шо за бред Ти лучше біблію почитай а не історію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus