USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Як чудово в Росії», - Бабченко іронічно відповів Путіну щодо «свого вбивства»

8 Червня 2018 08:59
Російський журналіст Аркадій Бабченко, який змушений був тікати з РФ і в кінцевому підсумку знайти притулок в Україні, відповів президенту Росії Володимиру Путіну на його висловлювання щодо спецоперації СБУ.

Журналіст опублікував у Фейсбук відповідь відносно повчальної критики інсценування вбивства і розповіді про те, як повинні захищатися права журналістів.

«Як же чудово в Росії. Виявляється, мені було забезпечено безпеку, я не відчував на собі ніякого тиску, у мене було право на професійну діяльність. Навіть не знаю, чого раптом я біженцем став. Тут я, сидячи зі зламаним життям в бункері під охороною, хотів написати знамените слово, що починається на букву «Х» і закінчується на букву «о». Проте дружина сказала: «Дай мені спокійно пожити, у тебе ще рідня в Росії». Від надміру безпеки, напевно. Ось таким ось буде моя тобі відповідь, Чемберлен. У мене сьогодні дев'ять днів, між іншим. Зі святом», - написав Бабченко.

Як передають «РИА НОВОСТИ» президент Росії Володимир Путін назвав інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка в Україні контрпродуктивним, особливо на міжнародному рівні.

Про це він заявив журналістам у четвер після прямої лінії, відповідаючи на питання про те, як він поставився до подібного інсценування.

«Будь-яке інсценування завжди є контрпродуктивним, чим би воно не було викликане. Тим більше, якщо це виноситься на міжнародну арену», - відповів Путін. За його словами, варто думати про те, як забезпечити безпеку журналістів і журналістської діяльності та звільнити їх від тиску.

Увечері 29 травня стало відомо про нібито розстріл російського журналіста Аркадія Бабаченка на порозі його квартири у Києві. А ввечері 30 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий: «вбивство» інсценувала його спецслужба, аби попередити справжнє вбивство і затримати замовника.

Комітет захисту журналістів (CPJ), ОБСЄ та «Репортери без кордонів» розкритикували таку спецоперацію.

Грицак заявив, що «організатора» вбивства Бабченка затримали. Нібито російські спецслужби завербували громадянина України Г., який найняв для вбивства колишнього АТОвця. А той допоміг СБУ – і відзвітував організатору, що «вбивство відбулось».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
007 и тишина... Показати IP 8 Червня 2018 09:21
НАша служба и опасна и трудна!!!! рівень роботи охорони мясокомбінату!!! КРАСАВЦИ обк*кались на весь світ!!! ВСІМ ГЕРОЯ і денгі денгі дребебеденгі!!!! АХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 8 Червня 2018 09:30
Круто было бы, если бы Бабченко встал из гроба в церкви, при отпевании Филаретом. Поспешили с "воскрешением", я считаю.
Вася Показати IP 8 Червня 2018 09:35
Говорят, жена Бабченко очень хотела сама произвести контрольный выстрел. И сильно расстроилась, когда ей объяснили, что это не по-настоящему.
скептик до Вася Показати IP 8 Червня 2018 11:19
говорят в москве кур доят. головний дояр - вася

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus