USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як для чоловіків: військовозобов’язаним жінкам на час воєнного стану виїзд за кордон обмежений

12 Липня 2022 21:03
Військовозобов’язаним жінкам під час воєнного стану виїзд за кордон обмежений.

Про це юрист Володимир Кияниця повідомив у коментарі Укрінформу.

«Так, для військовозобов’язаних жінок, як і для чоловіків під час воєнного стану виїзд за кордон обмежений. Це не стосується тих, хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації. Приміром, жінок, які мають неповнолітніх дітей», – заявив юрист.

Також Кияниця зауважив, що за законом військовозобов’язані жінки, які перебували за кордоном, мають після повернення додому в семиденний строк стати на облік у територіальному центрі комплектування за місцем проживання.

Юрист підкреслив, що українські жінки, які зараз перебувають за кордоном, поки вони не стали на військовий облік, не є військовозобов’язаними. «Від жінок просто очікують, що вони якнайшвидше прийдуть до своїх «військкоматів». До того ж ніхто не сподівається, що всі жінки, які за спеціальністю підлягають військовому обліку, повернуться відразу після 1 жовтня – у країні йде війна, і вони там знаходяться, щоб вберегти себе та своїх дітей. Повторимо – до кінця року ніяких покарань не передбачено. А потім, треба сподіватися, і війна закінчиться», – заявив юрист.

У липні заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що про обов’язкову постановку на військовий облік жінок наразі не йдеться, а за власним бажанням мобілізувалися до лав до ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення росії близько тисячі жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus