USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині директор фірми, який допоміг 14 чоловікам втекти за кордон, отримав 5 років тюрми

14 Січня 2024 06:46
На Волині судили директора фірми, який організував схему незаконного виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Вносячи у систему «Шлях» як водіїв, волинянин допоміг незаконно виїхати за кордон 14 чоловікам.

За це Камінь-Каширський суд засудив його до 5 років в’язниці.

Як йдеться у вироку суду, підприємець Олександр Ш., авторизувавшись у системі «Шлях», подавав заявки на внесення військовозобов’язаних осіб до вказаної системи як водіїв ТОВ «Шатл Експерс», які не були працевлаштовані в товаристві. Після схвалення поданих заяв він повідомляв клієнтів про час та спосіб перетину державного кордону.

Читати ще: Волинського підприємця, який вніс до системи «Шлях» та переправив за кордон 16 чоловіків, суд покарав умовно

Протягом жовтня-листопада 2022 року 14 чоловіків у такий спосіб перетнули кордон через пункт пропуску «Угринів» та виїхали до Польщі.

На судовому засіданні Олександр Ш. свою вину повністю визнав. Також підтвердив, що сприяв незаконному перетину чоловіків через державний кордон України. На територію України вони так і не повернулися.

Врахувавши, що волинянин розкаявся та має інвалідність ІІ групи, суд присудив йому п’ять років позбавлення волі. Крім того, на два роки заборонив обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Запитання Показати IP 14 Січня 2024 08:57
По суті ж у вязницю кидають не вбивць не гвалтівників не злодіїв, а тих хто боїться і тікав закордон виходить? Справедливу мобілізацію без загрози кийків ніяк організувати? Розумію Росія довго керувала в Україні та колись треба ж почати відходити від російських методів. У кого квартири машини майно - перші мають йти захищати його. Чи ні? Міста мільйонники на кордонах з Рашою щось не чухраються сильно. Примусовий вилов йде лише до одного фіналу якщо хто не розуміє.
Дурню до Запитання Показати IP 14 Січня 2024 10:43
От тому в тебе і такі думки рашистські. Будь патріотом, візьми автомат і захищай рідну землю.
Сам де? до Дурню Показати IP 14 Січня 2024 17:01
Ти не хочеш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus