USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Як інтернет Ілона Маска Starlink допоможе українцям на війні

8 Березня 2022 06:20
StarLink-інтернет від компанії SpaceX Ілона Маска буде використовуватися для покриття важливих об’єктів.

Про це під час Всеукраїнського телеефіру заявив керівник з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік, передає УНІАН.

«Це не супутник, який роздає інтернет всім охочим, які є в зоні його покриття. Є супутники компанії SpaceX, які можуть надавати інтернет. Для того, щоб він працював, встановлюються певні тарілки, які роздають Wi-Fi в межах свого покриття», – пояснив він.

У відомстві наголосили, що не кожен українець зможе під’єднатися до StarLink-інтернету.

«Важливі об’єкти покриваються – лікарні, волонтерські пункти, засоби масової інформації і так далі. Також чекаємо на велику партію StarLink із Європи. Думаю, що буде можливість разом із керівництвом областей і міст в бомбосховищах покривати», – додав Банік.

Як інформував прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Словенія найближчими днями направить до України до 5 тисяч станцій прийому супутникового інтернету StarLink.

«Словенія збирає всі доступні в ЄС станції прийому супутникового інтернету StarLink. Розраховують, що до 5 тис штук буде відправлено в Україну вже найближчими днями», – написав Шмигаль.

28 лютого міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що перша партія станцій супутникового інтернету StarLink американської компанії SpaceX прибула до України.

5 березня мер Києва Віталій Кличко поінформував, що столиця отримала системи Starlink, які допоможуть забезпечити роботу критичної інфраструктури міста та оборону столиці. За його словами, дві системи надало Мінцифри, ще про отримання 10 він разом з братом Володимиром домовився з міжнародними партнерами та друзями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus