USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як Київ прийняв фінал Ліги чемпіонів

30 Травня 2018 17:51
Ми дуже гідно впоралися з проведенням фіналу Ліги чемпіонів. У столиці зробили все, аби вболівальникам обох команд було комфортно. І навіть побоювання щодо проблем з доступом до стадіону так і залишилися лише побоюваннями.

Кличко сказав, що Київ упорався. Президент УЄФА теж похвалив місто. Представники УЄФА продемонстрували українцям, як потрібно усе спланувати, аби уникнути черг на вході та незадоволених відгуків відвідувачів. Тепер цей досвід залишиться в Україні, що мало б позитивно вплинути на майбутні великі матчі на НСК «Олімпійський».

Пересунули кордон поліції подалі від стадіону

Першу лінію контролю, де поліціянти перевіряють вміст сумок та вперше дивляться вхідний квиток, було продумано неймовірно грамотно. Зону для перевірки організували за метрів 300-400 (по-різному з різних боків) від безпосереднього входу на стадіон.

Тобто вдвічі-втричі далі, ніж на матчах «Динамо» та збірної. Це насамперед дозволило уникнути тисняви між кордоном поліціянтів та входом на стадіон.

Перекрили майже увесь центр міста

Від Майдану Незалежності й аж до Палацу «Україна» Київ на один день перетворився на пішохідне місто. Зрозуміло, це стало реальністю завдяки тому, що фінал припав на вихідний. З цієї ж причини, наприклад, «Динамо» не може мріяти про подібне перекриття вулиць під єврокубкові матчі.

Перекриття вулиць дозволило вболівальникам не задумуватися про те, як дістатися до стадіону: рухатися було легко й комфортно.

Очевидно, вивіски з підказками створені для полегшення життя іноземних уболівальників, які вперше опинилися в Києві. Звучить смішно, але на матчі української збірної або «Динамо» потрібно впроваджувати подібну систему навігації.

На вході не перевіряли паспорти

Складно сказати, чи зараховувати цей момент до мінусів. З одного боку, це полегшило життя вболівальникам і пришвидшило пропускну здатність при вході на стадіон. З іншого боку, люди готувалися до перевірок і брали з собою паспорти, а вони виявилися непотрібними.

Можливо, на якихось входах стюарди звіряли ім’я в паспорті та квитку, але це не було обов’язково, про що свідчать слова тих, хто потрапляв на стадіон. З п’ятнадцяти опитаних фанів у жодного не перевірили паспорт.

Ложка дьогтю

Ідеальні враження від фіналу все-таки було трохи зіпсовано на останній хвилині, коли на поле увірвався вболівальник. Він зірвав останню атаку Мадрида і, можливо, не дав забити Кріштіану Роналду, який вже заніс ногу для удару в незахищений кут воріт суперника. Парадоксально, але вибіг цей фанат саме з боку «Реала».

Стюарди якимось чином дозволили йому проскочити й добігти на поле. Чому так сталося? Напевне, це були розслабленість і недооцінка мадридців. На бік «Ліверпуля» відправили куди більше стюардів, було організовано навіть два кордони «людей в зеленому». З протилежного боку подібного скупчення охорони не було.

Окремо варто згадати також про фактор вболівальників. Ніколи раніше НСК «Олімпійський» не був заповнений ущерть ще за добрих півгодини до матчу. Українські фани в цей час зазвичай лише підтягуються до стадіону, що також провокує тисняву і затори. Цього разу все було по-іншому, тому вчитися мають не лише працівники «Динамо» та ФФУ, але й звичайні вболівальники.

Іван Богданович, Київ

Фото uefa.com

Божевільний гол Бейла у Києві
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus