USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як луцькі рокери «панкували і слемились» під хіти від «Король и шут»

13 Жовтня 2019 22:12
У Луцьку поціновувачі творчості культового хоррор-панк гурту «Король и шут» влаштували божевільний «слем» під улюблені хіти у виконанні музикантів полтавської кавер-формації" Царство Шута«. Так, не зважаючи на те, що фронтмен «КиШ» Михайло Горшнєв пішов із життя ще у 2013-му році, фантастичні, а подекуди й захоплююче-жахливі музичні історії, і досі мають широку аудиторію серед лучан і не тільки.

Виступ гурту «Царство шута» із концертною триб’ют-програмою відбувся 12 жовтня, о 20:00 у пабі «ЛучеSк».

До слова, у Луцьку музиканти грали вже не вперше. Їх минулий виступ, що відбувся у 2018 році, припав так до душі луцьким поціновувачам важкої музики, що вони неодноразово зверталися до організаторів, аби «привезли» улюблених виконавців до обласного центру ще раз.

Уже перед початком концерту в залі зібралося чимало людей – усі з нетерпінням очікували на початок виступу.

Перша частина концертної програми розпочалася із виконання авторських пісень. По її закінченню після десятихвилинної перерви музиканти вийшли до гостей заходу уже з давно знаними рок-хітами й у відповідних образах.
Після цього поціновувачі любителі відірватися, послемитись, помахати «хаєром» чи просто потанцювати покинули свої місця за столиками й пішли до сцени.

Попри досить суворий вигляд справжніх рокерів, під час концерту панувала доброзичлива атмосфера.

Так, музиканти виконали відомі хіти «Будь как дома, путник!», «Дурак и молния», «Проклятый старый дом», «Ели мясо мужики», «Прыгну со скалы», «Северный флот», «Кукла колдуна» тощо.
І, звісно, що майже всі із присутніх у залі підспівували музикантам, оскільки знали тексти пісень.

«Зізнаюсь, досить скептично ставилась до кавер-гуртів. Але з першої пісні зрозуміла, що даремно! Хлопці молодці – справжні професіонали у своєму стилі. Повністю віддаються публіці. Видно, що не заради комерції працюють, а тому, що й справді дихають тим, що співають», – розповіла одна із відвідувачок концерту Олена.
У той же час самі музиканти кажуть, що свого часу їх настільки засмутила смерть вокаліста «Короля и шута» Михайла Горшнєва, що у пам’ять про нього вони вирішили створити власний проєкт.

Нагадаємо, «Король и шут» – російська хорор панк-група, створена ще у 1988 році. Родзинкою творчості цього гурту є неповторні тексти, сповнені казкового песимізму. У цих піснях оживають відьми і лісовики, мерці і тролі. В основі багатьох текстів пісень – фольклор, міфи та легенди. Деякі підпадають під характеристику «страшні казки», інші – більш гумористичні, але з чималою долею чорного гумору. Є серед пісень й історичні тексти, є – містичні чи фентезійні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дідо Показати IP 14 Жовтня 2019 20:21
Що за москальська музика у Луцку. Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus