USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як «Луцьктепло» впроваджує заходи з енергозбереження

18 Жовтня 2018 09:26
У Луцьку впроваджують заходи з енергоефективності. За останній рік замінено сім кілометрів тепломереж та майже готова до запуску модернізована котельня на вулиці Боженка.

Про це стало відомо 17 жовтня під час конференції з питань підвищення енергетичної ефективності підприємств та установ західного регіону, яку провели в овальному залі Волинської обласної державної адміністрації.

«Ми маємо кредит Європейського банку, який дозволяє втілити багато проектів. В цьому році замінили сім кілометрів труб на загально ізольовані. В міжопалювальний період ми займалися модернізацією власних котелень – в трьох повністю замінили обладнання», - зазначила директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

Як зазначила директорка, в планах на наступний рік - модернізація ще восьми таких котелень, на яких так само буде повністю проведена заміна генеруючого обладнання.

«Те, чим ми активно зараз займаємось і що вже перебуває на стадії завершення - пуск твердопаливної котельні на вулиці Боженка на 5 мегават. Надіємось, це як мінімум дозволить нам зменшити споживання газу», - зауважила Валентина Малютіна.

«Ми отримали 3 млн 250 тис. євро від ЄБРР на встановлення індивідуальних теплових пунктів. Це більш як 200 будинків у місті будуть забезпечені сучасним обладнанням. Цей процес розпочався, провели тендер, в якому приймали участь чеські, італійські , французькі та болгарські компанії. Ми отримали шість технічних пропозицій» - дадала жінка.

Валентина Малютіна вкотре підкреслила, що позитивним наслідком роботи підприємства стало активне впровадження заходів з енергетичної ефективності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Якбитолог Показати IP 18 Жовтня 2018 12:11
А якби дозволили автономне опалення в квартирах багатоповерхівок, тоді економія для міста була би в рази. А як би утеплювалися і економили самі споживачі - аж любо буде подивитися.
Якбитолог Показати IP 18 Жовтня 2018 12:13
І лічильники - про лічильники тепла у під'їздах і квартирах забув! Всім і примусово - тоді закриватимуть як кватирки так і регулятори на батареях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus