USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як обрати диван для дитини*

30 Жовтня 2019 16:56
Коли йдеться про дітей, звичні критерії стають більш суворими. Особливо у плані вибору дитячого дивана, від якого потенційно може залежати розвиток та здоров’я дітлахів, а від того – їх майбутнє, не менше.

Цей текст допоможе визначитися із критеріями, важливими під час підбору дивана для малечі.

Якісне спальне місце

Найголовніше, особливо якщо на дивані планується регулярний нічний сон – це забезпечення якості спального простору. Слід звертати увагу на так звані ортопедичні моделі диванів, саме вони підтримують хребет «користувача» у правильному положенні, і лише такий виріб дозволить прокидатися відпочивши й із ентузіазмом до головного: навчатися і готуватися до дорослого життя.

Слід звертати увагу на моделі із матрацами, що базуються на системі незалежних пружин, або з піною, у якої є ефект пам’яті. Саме у такому випадку можна позбутися «ефекту гамака», коли постіль просідає у центрі маси. У реальному житті це означає, що диван не просідатиме, а підтримуватиме кожну частину тіла із потрібним зусиллям.

У випадку із дитячим предметом меблів є один важливий нюанс. Діти ростуть, і необхідно так підібрати довжину, щоб наступного літа не довелося підкладати під ноги табурет. В ідеалі, треба одразу купити такі дитячі дивани, щоб там помістився і дорослий. Це майже напевно стане у нагоді, коли треба буде покласти на ніч когось із гостей.

Денне використання

Вдень диван для дитини – це центр розваг і отримання нової інформації. Тут можна читати книжки, робити халабуди, і просто мріяти про далекі світи й про часи дорослого життя.

Дитячі дивани мають забезпечувати усі ці потреби. Перед покупкою необхідно впевнитися, що на ньому зручно сидіти, вкластися напівлежачи, або із комфортом подрімати після обіду.
Безпека малечі

При виборі дитячого дивану не останній фактор – це безпека зростаючого покоління. Тому обов’язково переконайтеся, що диван не здатний нанести шкоді малечі. Упевніться, що нічого не стирчить, і не зробить цього у найближчий десяток років. Особливо уважним треба бути стосовно металевих деталей, а також про деревну стружку, що може вийти «із прикриття» й занести скалку.

Не забуваємо і про матеріали, з якими контактуватиме дитина. Варто пам’ятати, що на дитячому дивані будуть стрибати, об його оббивку тертимуться, а це може викликати у найгіршому сценарії навіть хімічний опік. Віддавайте перевагу натуральним чи, як мінімум, перевіреним матеріалам.

Функціональність

За допомогою дивана можна привчити дитину до дисципліни. Просто нехай вона щодня складує свою постіль та тримає свій диван у порядку. Це наводить на думку, що механізм трансформації не повинен просити великої фізичної сили для розкладання й складання.

Також на дивані мають бути ємності для зберігання речей. Йдеться як про постільну білизну, так і про особисті речі підростаючого покоління. І до них повинен бути простий доступ.

І все ж не варто забувати, що обираєте виріб саме для дітей. Будь-що може розлитися і забруднити оббивку. Відповідно, дитячий диван має просто митися і піддаватися чистці. В ідеалі, дозволяти вологе прибирання.

Дизайн

Саме той випадок, коли не варто сліпо довіряти трендам. Більшість дитячих диванів виконана у «дитячому» стилі, де багато яскравих кольорів та намальованих елементів.

Але смак треба прививати із дитинства. Тому підбирайте такий варіант дизайну, який найкраще відповідатиме інтер’єру кімнати. Краще ігнорувати теми із сучасних і зараз популярних мультфільмів, навіть якщо дитині той дуже подобається. Диван купується на багато років, і, невідомо, якими будуть уподобання молодої дівчини чи хлопця, коли вони змінять дитячий садок на парту в школі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus