USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку видали перші закордонні дитячі паспорти

28 Травня 2015 08:58
У центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс» Волинської філії державного підприємства «Документ» видали перші закордонні дитячі паспорти.

Власниками проїзних документів нового зразка з безконтактним електронним носієм стали юні лучани, брат і сестра Анастасія та Костянтин Ричуки.

«Моїм дітям 11 і 12 років, - розповідає мама підлітків Анжеліка Ричук. – Вони вже кілька років займаються плаванням і виїжджають на змагання за межі України. Тому паспорти їм потрібні були обов’язково. Для їх виготовлення звернулась за порадою знайомих у ДП «Документ», де існує центр обслуговування громадян «Паспортний сервіс». Замовила дітям термінові паспорти, всі необхідні документи для їх отримання здала швидко».


Через 7 робочих днів Анжеліка Ричук отримала СМС-повідомлення про те, що її замовлення готове. А коли разом з сином та донькою прийшла отримувати документи, дізналась, що Анастасія та Костянтин стали першими у Луцьку власниками дитячих закордонних паспортів.

«Такі паспорти з безконтактним електронним носієм нині можна виготовляти дітям від народження і до 16 років, - каже директор Волинської філії ДП «Документ» Валерій Войнаровський. – Термін їх дії – 4 роки. З часом вони стануть єдиним чинним документом, дійсним для перетину дітьми кордону, а внесення даних дитини до паспорту та видача проїзних документів для виїзду дитини за кордон будуть відмінені. Їх введення – крок до євроінтеграції, тому що, приміром, так звані проїздні документи дитини не визнавали у деяких країнах, а із дитячими закордонними паспортами подібних проблем не виникатиме.

Окрім того, ці документи нового зразка більш захищені від підробок, тому що так само, як і закордонні паспорти для дорослих, їх виготовляють на спеціалізованому підприємстві у Києві».

Загалом, зі слів Валерія Войнаровського, з початку 2015 року у «Паспортному сервісі» вже видали понад 500 закордонних біометричних паспортів та ще майже 1000 паспортів, що не містять безконтактного електронного носія (так званого чипу).

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, з 1 січня у Державній міграційній службі в області розпочали прийом документів для виготовлення закордонних паспортів для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 28 Травня 2015 10:14
Нахіба тримати кучу вилупків на зарплаті, як що за 800 грн виробляють набагато швидше посередники паспорти. Типу документ. За часів януковича ця фірма була зареєстрована в донецьку. Я спеціально поцікавився, так як мені в паспортному столі не могли без неї фото вклеїти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus