USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як оформити автоматичне нарахування пенсії не виходячи з дому. Алгоритм дій

27 Вересня 2020 22:21
Подати заяву для автоматичного призначення пенсії можна також онлайн, тоді як в мобільному додатку Пенсійного фонду можна отримати інформацію про зарплату, пенсії і трудовий стаж.

Глава правління фонду Євген Капінус розповів, як правильно це зробити, пишуть Українські новини.

На думку Капіуса, автоматичне призначення пенсії – правильний підхід. Оскільки людина не бігає з документами по кабінетах чиновників, а на момент набуття права на призначення пенсії просто отримує смс-повідомлення або повідомлення в особистому кабінеті про нарахування пенсії, її розмір і дату щомісячного надходження.

«Щоб оформити пенсію автоматично, просто заздалегідь потрібно зайти на портал електронних послуг (portal.pfu.gov.ua, – ред.), вибрати пункт» Заява на призначення пенсії «, заповнити анкету, завантажити копії документів, запевнити заяву своїм електронним підписом. Обробка і в разі необхідності перевірка даних буде проведена заздалегідь. Пенсію автоматично нарахують по досягненні пенсійного віку» , – запевняє фахівець.

Зараз вже подано 7,2 тисячі заяв-анкет на автоматичне призначення пенсій.

У ПФУ впевнені, що електронні сервіси будуть отримувати все більшу популярність серед українців. Це і зручність, і можливість уникнути втрати даних і їх фальсифікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я до влади Показати IP 28 Вересня 2020 07:55
Я вас прошу....самі працівники з цією програмою не працюють, а ви хочите щоб у 60 років там хтось щось вмів.... Все по телевізору і інтернету розкажуть і напишуть як класно..... Електронниий ключ потрібно мати- саме перше....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus