USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як планують відзначити 590-річчя з’їзду європейських монархів у Луцьку

3 Січня 2019 11:42
Реставрація мурів Луцького замку, урочиста академія, конкурс мистецьких творів та створення постійно діючої експозиції: план відзначення річниці історичної події у Луцьку затвердили в облдержадміністрації.

Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської ОДА.

До плану заходів з підготовки та відзначення 590-річчя з'їзду європейських монархів у Луцьку увійшли проведення мистецького театралізованого свята «Луцьк – центр Європи» із урочистою академією у травні цього року; оголошення конкурсу на кращий твір у категоріях: вокальна, вокально-інструментальна, інструментальна музика і щороку відзначати переможців у цих номінаціях на концерті до Дня Європи; створення у Волинському краєзнавчому музеї постійно діючої виставки (музейної кімнати), присвяченої з'їзду європейських монархів у Луцьку; організація обласного мистецького театралізованого свята «Луцьк – центр Європи» із урочистою академією в стінах Луцького замку з залученням кращих аматорських та професійних колективів краю та оголошення конкурсу серед дитячих шкіл мистецтв на кращу тематичну ілюстрацію (малюнок) ювілейної події.

У січні-березні в закладах освіти області запланували проведення виховних та інформаційно-просвітницьких заходів, тематичних уроків, науково-практичних, історико-краєзнавчих конференцій, лекцій, диспутів, турнірів юних істориків, присвячених відзначенню 590-річчя з’їзду європейських монархів у місті Луцьку.

У лютому проводитимуть обласний конкурс – презентацію юних композиторів, поетів, художників, умільців декоративно-ужиткового мистецтва «З цілющого джерела рідної землі черпаємо наснагу».

Також запланували проведення ремонтно-реставраційних робіт кріпосних мурів Луцького замку (заміна дерев’яних конструкцій замку) протягом року.

Окрім цього, передбачають сприяння висвітленню у засобах масової інформації заходів щодо відзначення 590-річчя з'їзду європейських монархів та забезпечення у місцях проведення масових тематичних заходів охорони публічного порядку, дотримання вимог з безпеки дорожнього руху та медичного супроводу.

Нагадаємо, у Луцьку планують провести низку інтелектуально-просвітницьких та пізнавально-розважальних заходів у рамках відзначення 590-ї річниці Зʼїзду європейських монархів, а також розробити туристичні маршрути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любарт Показати IP 10 Січня 2019 06:26
По перше, вхід в замок москалям тільки намордниках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus