USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Як подати заявку на обмін лампочок через «Дію»: покрокова інструкція

30 Січня 2023 15:04
Українці можуть безкоштовно обміняти п’ять старих лампочок розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Це можна зробити через «Дію», подавши відповідну заявку.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як подати заявку

За інформацією Мінцифри, обміняти лампочки через застосунок держпослуг можна за таким алгоритмом:

авторизуйтеся в «Дії» зручним способом,

натисніть у меню «Послуги» та виберіть послугу «Обмін лампочок»,

після чого укажіть: контактний номер телефону, відділення «Укрпошти», в якому хочете забрати лампочки, тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати (наприклад: 3 типу Е14, 2 типу Е27),

після підтвердження заяви лампи зберігатимуться у відділенні «Укрпошти» 5 днів.

Якщо «Дії» немає?

У Мінцифри пояснюють, якщо немає можливості замовити обмін через «Дію», можна прийти у відділення «Укрпошти» і там отримати лампочки. Для цього треба з собою взяти паспорт, податковий номер та лампи.

«Перші партії ламп надійдуть до обласних центрів (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та міста Севастополя). А також – до Краматорська, Покровська і Кривого Рогу. До кінця лютого LED-лампи мають надійти в інші населені пункти України», – додають в Мінцифри.

Нагадаємо, всього планується провести заміну 50 млн ламп. Це має суттєво скоротити навантаження на енергосистему.

Попередньо на Волині можна буде обмінювати лампи з початку лютого. Наразі обласна військова адміністрація працює над питанням належної утилізації ламп, які отримає «Укрпошта» від жителів Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кібернетик Показати IP 30 Січня 2023 16:38
На айфоні 14 Pro Max 1Tb нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus