USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як Погуляйко в окрузі Рубльова школу відкривав

31 Серпня 2020 16:37
Волинська обласна державна адміністрація приписала зведення корпусу горохівської школи до президентської програми «Велике будівництво», хоча цього навчального закладу немає на карті програми, а сам корпус будували ще до президентства Володимира Зеленського, а цьогоріч будівництво лише завершили. Піаритися на школі приїхав сам губернатор області, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Поки Вячеслав Рубльов поїхав на всеукраїнський з’їзд партії «За Майбутнє», Юрій Погуляйко швиденько відкрив новозбудований корпус школи у його окрузі й помпезно подякував президенту.

Щоб забити, так би мовити, останні цвяхи, бракувало 400 тисяч гривень. І навіть ішлося про те, що у 2020 році перший дзвоник пролунає лише у старих корпусах. Але як розповідає помічниця Вячеслава Рубльова Людмила Марадевич, нардеп клопотався у Києві, аби гроші виділили.

Нардеп і сам був не проти привітати школярів у новеньких класах. Бо ж опікувався цим навчальним закладом. Але не так сталося, як гадалося.

До відкриття готувалися в авральному порядку, бо ж повідомили про урочистості напередодні.
Сюди встигли привезти святкові кульки, коровай, кількох учнів та священника. Школярі на пронизливому вітрі декламували наспіх вивчені вірші та співали пісні. Усе це зачаровано слухали губернатор, його заступники та кілька кремезних охоронців.

На видноті стояв величезний банер з написом про те, що цю школу будували в рамках програми «Велике будівництво».

«Цю школу будували впродовж чотирьох років, – розповів директор закладу освіти Віктор Савчук. – Фінансування з районного бюджету склало понад 20 мільйонів».

Нагадаємо, програму «Велике будівництво» з пафосом запустили ще у березні. Розповідали, що за цей час в Україні планують звести понад 142 школи, 117 дитячих садочків, 122 стадіони, 212 приймальних відділень лікарень, 570 медичних амбулаторій, 6 тисяч 500 кілометрів доріг.

Але замість того, аби будувати Зе-програму, команда президента заходилася піаритися на об’єктах, які будували ще до його каденції.
За графіками, які пропонують нам на сайті «Великого будівництва», бачимо, що цьогоріч на Волині планують здати три дитсадки, сім шкіл, сім приймальних відділень та два стадіони.

Але, що цікаво, на карті, де відображені усі об’єкти Програми «Велике будівництво», є лише одна школа – у селі Башлики Ківерцівського району. Горохівської там немає. Є також два дитсадки.

На карті дуже багато позначок, які відображають амбулаторії, що нібито збудовані або ж реконструйовані в рамках саме президентської програми.

Але є одне але. Візьмімо, наприклад, амбулаторію в селі Павлівка Іваничівського району. На цей медичний заклад виділили майже вісім мільйонів гривеньу травні 2019-го, ще до того, як Зеленський став президентом. А в селі Скобелка Горохівського району реконструюють амбулаторію, яку ще у 2018 році мали реконструювати за кредитні кошти Світового банку.

Тоді на Волинь зайшло 30 мільйонів євро. І за ці кошти мали зробити ремонт приблизно 30 приміщень під амбулаторії. Але коли дійшло до звіту, недорахувалися ані оновлених амбулаторй, ані мільйонів.

Власне, така ж історія і з амбулаторією в Печихвостах. Її теж ремонтували за гроші Світового банку, а тепер продовжують ремонтувати ще й за кошти «Великого будівництва».

До слова, видатки на волинські об'єкти в рамках «Великого будівництва» уже становлять 71 мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
хм Показати IP 31 Серпня 2020 16:50
побудували за державні кошти людей, платників податків, а депутати - губернатори їздять і піаряться, ніби за свої кровні побудували, ганьба!
додік Показати IP 31 Серпня 2020 17:05
А що, школу пан Рубльов збудував власним коштом, чи школа збудована за гроші платників податків?
скептик Показати IP 31 Серпня 2020 17:08
все банально просто. зе-команда реально виділила 400 тис, а спише 20 млн грн
Анонім до скептик Показати IP 31 Серпня 2020 17:38
Можна подумати, що Рубльов віддав 19 мільйонів ,яких не вистачало. Це все побудовано за наші податки, за наші гроші. І всі ці депутати-голови тут ні до чого
скептик до Анонім Показати IP 31 Серпня 2020 19:30
питання у тому, хто і як розпилює ті гроші. депутати до них не мають відношення, а от голови мають
лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 17:29
На виборах ні одного голосу за ЗЕ-кандидатів!!!!
скептик до лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 19:31
і що, навіть гречка з макаронами не допоможуть ?
Від скромності не вм Показати IP 31 Серпня 2020 21:00
Ми пахалі - я і трактор !
Луцьк Показати IP 1 Вересня 2020 16:43
Прикид голови ОДА - агонь
скептик до Луцьк Показати IP 2 Вересня 2020 10:44
правільний пацан має правільний прикид

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus