USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Як працювало прослуховуюче обладнання, знайдене у Волиньраді

4 Квітня 2018 16:41
Обладнання, встановлене на даху Волиньради, приймало малопотужний радіосигнал, підсилювало та передавало на приймаючу станцію. По такій схемі, зокрема, працюють «жучки», аудіо та відеопрослуховуючі прилади.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомило джерело в правоохоронних органах, знайоме з подібною апаратурою.

4 березня під час під час доповіді очільника УСБУ у Волинській області Юрія Фелонюка голова облради Ігор Палиця повідомив, що після початку сесії сьогодні у приміщенні під дахом будівлі виявили невідому апаратуру. Валіза лежала у запиленому приміщенні, але на ній пилу не було. З його слів, фахівці припускають, що це пристрій, що підсилює сигнал жучків, встановлених в облраді.
Як зазначає наше джерело, у валізі – трансивер, на одному зі знімків - структурна схема Е-4, ймовірно, його підключення. На іншому знімку чітко видно диполь кругової спрямованості. При чому, зі слів спеціалістів, не правильно встановлений. Поруч - вузьконаправлена ​​лінійна патч-антена.
Така частота, як правило, використовується для радіорелейних мостів: прийом сигналу від джерела слабкої потужності, його посилення і відправка по мосту. Зі слів експертів, з аналогічним обладнанням можна встановити міст на 30-70 кілометрів.

«Але обладнання - застаріле і встановлене з помилками. Не здивуюся, якщо міст працює всього лише кілометрів на 15-20», - зазначає наше джерело.
Нацгвардійці кажуть, що, буцімто, ретранслятор стоїть для роботи рацій. А погодження на встановлення пристрою, з їх слів, в 2016 році дав тодішній очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик. Разом з тим, для встановлення такого типу обладнання потрібен спеціальний дозвіл Українського державного центру радіочастот, видати який Володимир Гунчик аж ніяк не міг самовільно.



«Нацгвардійці лукавлять. Ніхто заради двох рацій не буде ставити таке дороге обладнання. Швидше за все, стоїть воно для прослуховування», - зазначає наш співрозмовник.

З його слів, малопотужним джерелом, сигнал якого підсилювало знайдене обладнання, може бути мініатюрний «жучок» для прослуховування або пристрій для передачі відеосигналу.

Аналогічне обладнання випускається вже близько 10 років та використовується виключно державними структурами. Проте, це лише частина обладнання – апаратура, знайдена в кейсі, працює в парі з ще одним комплексом, пошуки якого наразі тривають.

В коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ігор Палиця зауважив, що про існування цього обладнання на даху Волиньради він не знав. А що стосується інформації про те, що, буцімто, його встановлення санкціонував Володимир Гунчик, то зауважив, що він не мав на це права.

«Володимир Гунчик ніхто, щоб давати такі погодження, бо ця будівля належить обласній раді. Характер встановлення обладнання, яке стоїть без пилу в місці, де навколо все всипане пилюкою, говорить про багато що. А коли Нацгвардія приїхала на місце, то не мала жодних документів на це обладнання.

Ми передали інформацію в СБУ, хай вони цим займаються. Ми тут не займаємось протизаконними речами», - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 4 Квітня 2018 16:59
Це пе@дун Гунчик так керував...))))
Завгосп Показати IP 4 Квітня 2018 17:16
А раптом його вилучать?! А воно ж десь числиться як мат. цінність з інв. номером! Що тепер тій мат. відповідальній особі робити? Списувати як застаріле?
ЗабаненийНеРаз Показати IP 4 Квітня 2018 17:36
Не так давно в облраді виступав президент. Всі приміщення згідно інструкцій мали бути обстежені. А знайшли тільки зараз? Це які служби в нас так гарно працюють? А там же й щось інше могло бути (кожен сам розвиває свої фантазії)... А винуватий як завжди... О! На Укрзалізниці треба шукати!
Свідок Показати IP 4 Квітня 2018 19:05
Саме цікаве, що Палиця сам підписав документ на встановлення ретранслятора.
ігор Показати IP 4 Квітня 2018 23:19
піар

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus