USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як швидко дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії. Інструкція

2 Березня 2021 18:32
В Україні діє «Пенсійний калькулятор», завдяки якому можна розрахувати прогнозований розмір майбутньої виплати за віком та загальним стажем.

Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду, інформує ТСН.

Зазначається, що розмір пенсії визначається за поточними цінами, ґрунтуючись на припущенні, що розмір заробітної плати буде таким, як на час розрахунку. Отримана сума розрахованої пенсії зберігається в особистому кабінеті.

«Cтраховий стаж та заробітна плата обчислюються на основі даних, які містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Крім того, є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, набутий до 1 січня 2004 року», – сказано в повідомленні.

За результатами обчислення надається розрахунок пенсії та складові такого розрахунку. Зокрема, кожен зможе побачити інформацію про свій трудовий стаж.

Алгоритм дій для розрахунку пенсії:

Щоб скористатись «Пенсійним калькулятором», треба увійти до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Далі треба відкрити «Пенсійний калькулятор» та заповнити відомості про особу та про періоди трудової діяльності, які відсутні в системі.

За інформацією ПФУ, послугою електронного калькулятора скористалося 384,4 тис. осіб.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України переніс виплати компенсацій пенсіонерам. Термін виплат відтермінували до 1 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, в Україні введуть накопичувальні пенсії, але вони не поширюватимуться на нинішніх отримувачів виплат. Також подібні виплати не розраховані на тих, хто вийде на пенсію в найближчі десять років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Березня 2021 23:57
не фантазуйте. не буде тих пенсiй.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus