USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Як студентам-контрактникам з окупованих територій перевестися на бюджет

11 Листопада 2022 23:38
Студенти, які проживають або виїхали з тимчасово окупованих територіях та із зон проведення бойових дій, мають право перевестися з контрактної форми навчання на бюджетну.

Йдеться про мешканців 326 територіальних громад Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей, пояснюють у Міністерстві реінтеграції, пише Українська правда. Життя.

Також на бюджет можуть перевестися діти загиблих захисників України, учасники бойових дій і їхні діти, люди, які отримали інвалідність внаслідок війни, та їхні діти.

Однак це правило не розповсюджується на студентів, які були зараховані на контракт до 2021 року включно та здобувають такий ступінь освіти вперше.

Які документи треба, щоб перевестися на бюджет:

Витяг з реєстру територіальної громади, який має підтверджувати відомості про місце проживання (перебування) людини станом на 24 лютого 2022 року, та документ про освіту, здобуту у закладі, який розташований на території відповідних територіальних громад

Куди надавати документи

Треба звернутися із заявою до керівника свого закладу освіти.

Виш здійснює верифікацію поданих документів і вносить інформацію про студента до Єдиної державної електронної бази з питань освіти в модулі «Здобувачі освіти».

«Переведення на місця державного замовлення студентів, дані про яких внесуть до ЄДЕБО після 15 листопада, може бути здійснено у 2023 році», – пояснюють у Мінреінтеграції.

На які бюджетні місця братимуть студентів

Переведення здійснюватимуться за рахунок невикористаних місць державного замовлення у 2022 році, а також при наявності вакантних (вивільнених) місць.

За відсутності останніх можливе збільшення обсягу державного замовлення.

«Якщо у закладі є студенти зазначених вище категорій, керівникам закладів забороняється самостійно без дозволу відповідного держзамовника переводити студентів інших категорій на вакантні (вивільнені) місця державного замовлення», – кажуть у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus