USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Як у закладах освіти Ковельської громади продовжують облаштовувати укриття

30 Січня 2024 10:21
Міський голова Ковеля Ігор Чайка разом зі своїми заступниками – Тарасом Яковлевим і Наталією Маленицькою, начальником управління освіти Віктором Бичковським оглянули готовність укриття в ЗЗСО № 2 та будівництво бомбосховища біля ліцею № 1.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Захисну споруду в школі № 2, яка розрахована на 200 осіб, збудували з нуля. Вхід обладнаний пандусом та поручнями, облаштовано три санвузли (один з них – інклюзивний), встановлене відеоспостереження, а на випадок аварійного вимкнення електроструму є дизельний генератор. У приміщенні встановили стільці, проектор та екран, аби учні могли дивитись розвиваючі ролики під час тривоги.

Тож тепер ця школа уже перейшла на очне навчання. На сьогодні воно проходить у дві зміни.

Читати ще: В Україні дозволили перебувати в укриттях з тваринами

Продовжується масштабне будівництво стаціонарного укриття на території ліцею № 1. Це – найбільша захисна споруда Ковельської громади, яка зможе вмістити 800 школярів.
За словами представника підрядника ТОВ «Волиньдорбуд», робітники заливають підлогу, завершують штукатурні роботи, далі займатимуться шпаклюванням стелі. Облаштовують і санвузли, яких у приміщенні буде дев’ять (вісім – звичайних, один – інклюзивний).

Читати ще: У Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою збудували укриття

Нове будівництво бомбосховища планується й для ЗЗСО № 9. Нині проєктно-кошторисна документація на цей об’єкт проходить експертизу.

Замовлена й документація на облаштування захисного приміщення на цокольному поверсі Тойкутського ліцею, а також готується тендер на розширення укриття Зеленського ліцею.

Читати ще: Для майже 200 учнів ліцею на Волині облаштували укриття: діти повернуться на очне навчання
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus