USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як в Україні перевірять тих, кому видаватимуть субсидію

24 Вересня 2020 19:03
У Міністерстві фінансів анонсують, що вже з нового року усі, хто ще тільки претендуватиме на бодай якусь допомогу від держави, проходитимуть попередню перевірку.

Чи зменшиться від такої новації кількість тих, хто таки отримає допомогу від держави, і який портрет недобросовісного отримувача субсидій склали урядовці – у сюжеті ТСН.

Господарі Шарика, якого минулого року депутат радив продати, якщо немає чим сплатити за комуналку, цього року намагаються знову переоформити субсидію. Оформлювати допомогу у Кропивницькому віднедавна стало приємніше. Цього тижня тут запрацював новий офіс, назвали його «прозорим» і витратили на його зведення понад 70 мільйонів гривень. У таких умовах фахівчиня приймає документи на субсидію. Через карантин для більшості цю допомогу переоформлюють автоматично. В офіс приходять хіба ті, у кого відбулися майнові чи інші зміни, але усіх все-одно перевірять.

У різні часи субсидіантів на чесність перевіряли по-різному. Спочатку людям рекомендували телефонувати на гарячу лінію і розказувати про сусідів, які дурять державу. Далі запустили реєстр отримувачів субсидій. І ось тут усі побачили, що на допомогу з оплати комуналки претендують навіть мешканці елітних новобудов. У столичних висотках над Дніпром, субсидію оформили стільки, що аж у міністерстві соцполітики зацікавилися – хто ж там так бідує. І вивели портрет субсидіанта, що живе в новобудові, у квартирі за декілька мільйонів. «Профайл отримача субсидії – це були матері, що знаходилися у декретній відпустці, у них доходів як таких немає, і чоловіків не було. У паспорті є, але вони не зареєстровані на цій площі», – розповідають у відомстві.

Тепер субсидіантів верифікують. Дані отримувача допомоги завантажують на спеціальну платформу, де є доступ до різних реєстрів, і перевіряють, що людина купила, отримала і де мандрувала. І поки шукають чи немає порушень – людина отримує допомогу. Яку потім змусять повернути, якщо порушення таки знайдуть. Але з нового року усе буде по-новому, анонсують у Міністерстві фінансів. «З 1 січня запустимо превентивну верифікацію – це унеможливить ще на етапі призначення допомоги призначити допомогу людям, які вже десь мають таку допомогу», – кажуть у Мінфіні.

Скількох людей відсіють ще до призначення допомоги та скільки вдасться зекономити державних грошей – поки що не прогнозують. Не знають, чи не відмовлять їм у субсидії й господарі Шарика. Щоправда, собача знаменитість уже дала свої результати. Родині пенсіонерів благодійники купили новий котел. Тепер споживання газу буде меншим, а суми в платіжці – нижчі.
Як повідомлялося, в Україні за неточну інформацію в декларації забирають субсидії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ну так Показати IP 25 Вересня 2020 15:21
Ну так кінець епохи бідності, що ви хотіли. Просто дочекаймося цін на газ цієї зими, от і все...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus